Γερμανία: Στον "αέρα" τα 66 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria Reisen μετά την πτώχευση της μητρικής Signa

04 Dec 2023, 13:12 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Στον "αέρα" τα 66 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria Reisen μετά την πτώχευση της μητρικής Signa

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έπειτα από την κατάρρευση της Signa Holding, o μεγάλος ευρωπαϊκός όμιλος πολυκαταστημάτων και real estate, Signa Retail Selection AG, που περιλαμβάνει την Galeria, έχει επίσης υποβάλει αίτηση για προστασία από τους πιστωτές. Ως αποτέλεσμα, το μέλλον της Signa Retail, μητρικής της Galeria Reisen που, μεταξύ άλλων, λειτουργεί 66 ταξιδιωτικά γραφεία με έδρα στη Φρανκφούρτη, είναι στον αέρα.

Όπως μεταδίδει το FAZ, η Signa επιδιώκει να εκποιήσει όλες τις επενδύσεις της, ανάμεσα στις οποίες είναι η Galeria Reisen, και να τις παραδόσει στους επενδυτές.

Πλέον εξετάζεται το πώς η Galeria μπορεί να επιβιώσει χωρίς εισφορά κεφαλαίου από τον ιδιοκτήτη René Benko και πώς θα μπορέσει να απομακρυνθεί από την πτωχευμένη μητρική εταιρία.

Οι προοπτικές της Galeria Reisen εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη μοίρα της μητρικής εταιρίας και από το εάν βρεθεί επενδυτής για αυτήν, ενώ η μοίρα των ταξιδιωτικών γραφείων θα κριθεί από το εάν ο δυνητικός επενδυτής θα βρει μια θέση για αυτά πέρα από τα πολυκαταστήματα.

Ο ειδικός λιανικού εμπορίου από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Niederrhein, Gerrit Heinemann, σε δηλώσεις του στην Rheinische Post, αναφέρει ότι εφόσον η Signa Holding έχει πτωχεύσει, τα καταστήματα Galeria βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα