Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

01 Dec 2023, 11:54 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ως μια επίθεση της Ryanair με στόχο να αποτρέψει τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις μέσω ΟΤΑ (online ταξιδιωτικών γραφείων), χαρακτηρίζει η Kiwi.com τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο αερομεταφορέας, στην οποία τα ΟΤΑ παρουσιάζονται ως «πειρατές» που εφαρμόζουν πολύ υψηλότερες χρεώσεις για τις υπηρεσίες της Ryanair από τον ίδιο το αερομεταφορέα.

Διαβάστε ακόμα: Ryanair: «Πειρατές-ΟΤΑ χρεώνουν μέχρι και 344% ακριβότερα τις υπηρεσίες μας!» - Όλα τα ονόματα

Όπως ενημέρωσε το Tornos News η Kiwi.com, εκπρόσωπός της προέβη στην ακόλουθη επίσημη δήλωση:

"Με τις πολλαπλές έρευνες από τις πανευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών και τις επιτροπές ανταγωνισμού που εξετάζουν τις ενέργειες της Ryanair, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεχόμαστε επίθεση από μέρους τους. Προσπαθούν να αποσπάσουν και να αποπροσανατολίσουν την προσοχή από πάνω τους, μειώνοντας τους ανταγωνιστές και χρησιμοποιώντας διαλεγμένες πληροφορίες που δεν αντικατοπτρίζουν την κατά πολύ μεγαλύτερη κλίμακα συνδυασμών και επιλογών που τα OTA προσφέρουν στους πελάτες τους, κάτι το οποίο οι ίδιο αδυνατούν να κάνουν.

Αυτή η επίθεση αποτελεί άλλη μια ενέργειά της Ryanair για να αποτρέψουν τους πελάτες να κάνουν κρατήσεις μέσω των OTA. Νωρίτερα η Ryanair εφάρμοσε την λεγόμενη διαδικασία επαλήθευσης στοιχειών, η οποία διερευνάται  και θεωρείται πως έχει σχεδιαστεί για να τιμωρήσει τους καταναλωτές που θέλουν να έχουν την ελευθερία στο από που να αγοράσουν εισιτήρια. Στην Ισπανία, η οργάνωση Καταναλωτών και Χρηστών - Organisation of Consumers and Users (OCU) - κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία για 'κακοδιαχείριση επειδή αναγκάζει τους επιβάτες να πληρώνουν πιο πολύ για να κάνουν check-in στο αεροδρόμιο, ιδίως εκείνους που κλείνουν τις πτήσεις τους από ταξιδιωτικά πρακτορεία η μέσω τρίτων'."

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα