Easyjet Holidays: Επέκταση στη γερμανική αγορά – «Θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διακοπών στην Ευρώπη»

24 Jul 2023, 11:55 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Easyjet Holidays: Επέκταση στη γερμανική αγορά – «Θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διακοπών στην Ευρώπη»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Easyjet Holidays, η οποία έχει μεγάλη παρουσία στη Βρετανική αγορά, σκοπεύει να επεκταθεί στη Γερμανία.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων τριμήνου της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Garry Wilson επισήμανε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη του τουριστικού σκέλους ώστε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρώπη.

Όπως υπογράμμισε, η Easyjet Holidays προς το παρόν εξυπηρετεί πελάτες της στο Ην. Βασίλειο, όπου ανταγωνίζεται, μεταξύ άλλων, τις Jet2 και Tui. Τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται η έναρξη των επιχειρήσεών της στην Ελβετία, η οποία θεωρείται «πύλη», ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν η Γαλλία και η Γερμανία.

Η ισχύς της Easyjet, σύμφωνα με τον κ. Wilson, έγκειται στο γεγονός ότι όχι μόνο προσελκύει νέους πελάτες αλλά πουλά και περισσότερες υπηρεσίες στο υπάρχον πελατολόγιό της, με βασικό «κλειδί» την τεχνολογία πίσω από την ιστοσελίδα της.

Μετά την ανάκαμψη της ζήτησης, η  Easyjet Holidays θα αυξήσει τα κέρδη της για αυτό το οικονομικό έτος κατά τουλάχιστον 100 εκατ. λίρες, επισήμανε, ενώ, όπως είπε, αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης με τον αερομεταφορέα να πουλά 93 εκατ. θέσεις ετησίως. Εξ αυτών, επί του παρόντος, μόνο το 4% αντιπροσωπεύει πελάτες που κάνουν κράτηση διακοπών και πτήσεων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα