Ποιο είναι το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο που θα πωλεί ταξίδια στο διάστημα

02 Jan 2023, 08:29 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ποιο είναι το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο που θα πωλεί ταξίδια στο διάστημα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο χρόνος τρέχει, κι αυτό που μόλις χθες φάνταζε πολύ μακρινό, όπως είναι τα ταξίδια στο διάστημα, πολύ σύντομα θα γίνει πραγματικότητα, κατ’ αρχήν για λίγους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και στη συνέχεια ευρύτερα, καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι όλα είναι δυνατά για όλους στον ταξιδιωτικό κλάδο.

‘Όπως είναι γνωστό, η Space Perspective λανσάρει το διαστημόπλοιο Neptune, που αναπτύχθηκε έτσι ώστε να είναι το πιο προσιτό, βιώσιμο και ασφαλές εμπορικό διαστημόπλοιο που θα πετά με απλούς τουρίστες πάνω από τον πλανήτη μας. Το ταξίδι διάρκειας 6 ωρών, φιλοξενεί κάθε φορά 8 εξερευνητές και έναν αστροναύτη, οδηγώντας τους στην άκρη του διαστήματος, σε μια πολυτελή κάψουλα 5 αστέρων που προωθείται από το πατενταρισμένο SpaceBalloon.

Το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο που έσπευσε να αγοράσει διαστημικά ταξίδια για τους πελάτες του, είναι το Cruise Planners, το οποίο γίνεται και το πρώτο πρακτορείο που θα προσφέρει στα ταξιδιωτικά πακέτα του διαστημικά ταξίδια.

Ειδικότερα, το Cruise Planners έκανε ήδη κράτηση δύο καψουλών, ώστε να προσφέρει διαστημικά ταξίδια στο Spaceship Neptune της Space Perspective το 2025 και το 2027. Στόχος του γραφείου, είναι να δώσει στους πελάτες του την ευκαιρία να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να ξεπεράσουν τα τελευταία σύνορα: Το διάστημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Space Perspective, το διαστημόπλοιο Neptune θα διαφέρει από τα άλλα διαστημόπλοια, καθώς είναι προσαρτημένο και ασφαλισμένο στο SpaceBalloon καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, καθιστώντας το ταξίδι ασφαλές και απρόσκοπτο. Σε αντίθεση με άλλα σκάφη, τα οποία διαχωρίζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης και μεταφέρονται σε διαφορετικά συστήματα πτήσης, το διαστημόπλοιο Neptune θα ανυψωθεί στο διάστημα από το SpaceBalloon, το οποίο τροφοδοτείται από ανανεώσιμο υδρογόνο χωρίς πυραύλους και αποτύπωμα άνθρακα. Κατ’ επέκταση, οι ταξιδιώτες  δεν θα βιώσουν την τρομακτική έκρηξη που είναι τυπική στα διαστημικά ταξίδια, αλλά αντίθετα θα ανεβαίνουν σταθερά με 12 mph, καθιστώντας την εμπειρία προσβάσιμη σε όλους. 

Παράλληλα, η εσωτερική διάταξη του Space Lounge έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιεί την άνεση και να βελτιώνει την πεμπτουσία της εμπειρίας των αστροναυτών, απολαμβάνοντας την ομορφιά της γης από το διάστημα. Οι εξερευνητές μπορούν να επωφεληθούν από το τηλεσκόπιο και τις διαδραστικές οθόνες που μοιράζονται βασικές πληροφορίες καθώς εξελίσσεται το ταξίδι ή να γιορτάσουν με σαμπάνια στο διαστημικό μπαρ, παρακολουθώντας τα αστέρια και τους πλανήτες από τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν υπάρξει ποτέ στο διάστημα, με ορατότητα 360 μοιρών.

Επί του παρόντος, το Cruise Planners πραγματοποιεί σεμινάρια για να εκπαιδεύσει τους ταξιδιωτικούς συμβούλους της σχετικά με αυτή τη μοναδική εμπειρία, ώστε να μπορούν να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν οι πελάτες του. Αν και αυτή η σπάνια ευκαιρία δεν προορίζεται για το ευρύ κοινό, το Cruise Planners προτίθεται να είναι σε θέση να προσφέρει σπάνιες και επιμελημένες εμπειρίες για κάθε τύπο ταξιδιώτη, χωρίς όρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα