Τουρισμός | Η ανάγκη για ασφάλεια δίνει προβάδισμα στον ταξιδιωτικό πράκτορα

03 Dec 2021, 11:48 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Η ανάγκη για ασφάλεια δίνει προβάδισμα στον ταξιδιωτικό πράκτορα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ασφάλεια σε όλο το πακέτο του ταξιδιού (μεταφορά και διαμονή στον προορισμό) είναι το βασικό ζητούμενο από την πλειονότητα των Γερμανών τουριστών, όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες.

Χαρακτηριστικά:

- Η ετήσια έρευνα της  Ένωσης Ερευνών Διακοπών και Ταξιδιών, FUR,  έδειξε ότι πάνω από το 70% των Γερμανών ταξιδιωτών θεωρούν σημαντικό το ζήτημα της υγιειονομικής προστασίας στον προορισμό και στο ξενοδοχείο, ενώ πάνω από το 60% προτιμούν η χώρα στην οποία θα ταξιδέψουν να μην έχει κρούσματα κορωνοϊού ή ο αριθμός τους να είναι χαμηλός.

- Μελέτη της TUI διαπίστωσε ότι το 36% των Γερμανών πολιτών δίνουν προτεραιότητα στα κριτήρια του ταξιδιού στην ασφάλεια.

Μέχρι τώρα, ένας σημαντικός δείκτης ασφαλείας ήταν η «ταξιδιωτική προειδοποίηση» που εξέδιδε το Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον σύμβουλο τουρισμού Michael Althoff, από τη Management Consulting, ωστόσο, ο όρος ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους προορισμούς σχετικά με την επιδημιολογική τους κατάσταση ερμηνεύεται όλο και περισσότερο πολιτικά παρά πραγματολογικά.

Αυτό, τονίζει στο touristik-aktuell.de , έχει επίσης συνέπειες στις σταθερές πωλήσεις. Γι αυτό ο πελάτης έχει πλέον ανάγκη για άμεση ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές και τους περιορισμούς που αποφασίζονται κατά την περίοδο μεταξύ κράτησης και αναχώρησης.

Η ανάγκη για πληροφορίες εξαρτάται από διάφορους παράγοντες - είτε πρόκειται για επαγγελματικό είτε για ιδιωτικό ταξίδι. "Οι επισκέπτες αναμένουν πληροφορίες σχετικά με πιθανούς περιορισμούς στα εστιατόρια στις περιοχές, που θα βρεθούν ή εάν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στο χώρο", λέει ο Althoff.

Οι ατομικές απαιτήσεις είναι σημαντικές

Πολλά πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως και οι προσωπικές απαιτήσεις των πελατών. Ο Michael Althoff επισημαίνει ότι το ταξιδιωτικό γραφείο πρέπει να έχει το προφίλ του πελάτη του ως προς τον εμβολιασμό: Έχει εμβολιαστεί πλήρως; Ποιο εμβόλιο χορηγήθηκε, ανταποκρίνεται αυτό στις απαιτήσεις του προορισμού; Πόσο χρονών είναι ο πελάτης; 

Ένα άλλο σημείο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον. Θα πρέπει να συνηθίσουμε να μαθαίνουμε από τους πελάτες πότε ήταν η ώρα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και αν η διάρκεια μέχρι την αναχώρηση παρέχει ανοσία, τονίζει ο Althoff.

Αυτές οι σημαντικές λελπτομέρειες, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνουν προβάδισμα στον ταξιδιωτικό πράκτορα έναντι του διαδικτυακού πωλητή ταξιδιών.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης με τον πελάτη, υπογραμμίζει ο Althoff. Μπορούν να διαχειριστούν τις νέες απαιτήσεις ασφάλειας στη συζήτηση με τον πελάτη. Και εν τέλει το σύνθημα πρέπει να είναι: «Δεν αφήνουμε τους πελάτες μας μόνους».
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα