Ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος των ΗΠΑ σχεδιάζει ΟΤΑ στην Ευρώπη

24 May 2021, 16:10 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος των ΗΠΑ σχεδιάζει ΟΤΑ στην Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά την εξαγορά της Alua Hotels & Resorts, συμφωνίες με την Hesperia και 50 ξενοδοχεία στην Ευρώπη από το 2018, ο αμερικανικός όμιλος Apple Leisure Group σχεδιάζει να λανσάρει έναν ευρωπαϊκό online τουρ οπερέιτορ.

Ο Apple Leisure Group διαθέτει τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όμως μεγάλη παρουσία στην Ισπανία (Ανδαλουσία, Βαλεαρίδες, Κανάρια και Μούρθια).

Τώρα επιδιώκει περαιτέρω εξάπλωση στους προορισμούς αυτούς, δίνοντας έμφαση στον τουρισμό πολυτελείας αλλά και στην εξάπλωσή της στην Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κροατία ή την Τουρκία.

Πρόθεση του ομίλου είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Ισπανία, να είναι επιλεκτικός με στρατηγικής σημασίας ξενοδοχεία και να εξαπλωθεί στις αγορές της νότιας Ευρώπης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alejandro Reynal σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Expansión.

Όπως ανέφερε, ο όμιλος διερευνά την πιθανότητα δημιουργίας online τουριστικού γραφείου (ΟΤΑ) στην Ευρώπη, με σκοπό να προσελκύσει απευθείας πωλήσεις και να μην εξαρτάται από συνεργάτες.

Στην Αμερική, το 50% ή 60% των κρατήσεών μας προέρχεται από απευθείας κανάλια, ενώ στην Ευρώπη μόνο το 20%, τόνισε ο κ. Reynal ενώ πρόσθεσε ότι επειδή η αντιγραφή του αμερικανικού μοντέλου στην Ισπανία θα είναι ακριβή υπόθεση, εξετάζονται εναλλακτικές.

Ο Apple Leisure Group είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος στις ΗΠΑ, και διακινεί 3,2 εκατ. ταξιδιώτες σε ετήσια βάση. Η εταιρία διαθέτει το τμήμα ξενοδοχείων AMResorts (με τα brand Zoetry, Secrets, Dreams, Breathless, Now, Reflect, Sunscape και Alua) και το τμήμα τουρ οπερέιτορ (Apple Vacations, Cheap Caribbean, Blue Sky Tours Hawaii, Travel Impresions, Southwest Vacations, Funjet Vacations, United Vacations, Beachbound και Funway). Διαθέτει επίσης τη δική του Εταιρία Διαχείρισης Προορισμού, την Amstard DMC, καθώς και την τεχνολογική λύση Tripset Solutions.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα