Γερμανία | Τουριστικά γραφεία: Απαισιοδοξία για τις κρατήσεις το ερχόμενο 6μηνο

15 Sep 2020, 13:11 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία | Τουριστικά γραφεία: Απαισιοδοξία για τις κρατήσεις το ερχόμενο 6μηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Xειροτερεύουν οι προβλέψεις των τουριστικών γραφείων στη Γερμανία όσον αφορά το κλίμα πωλήσεων αυτή τη στιγμή αλλά και μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο.

Σύμφωνα με το δείκτη κλίματος πωλήσεων Dr. Fried & Partner, το 97% των τουριστικών γραφείων αντιλαμβάνεται την τρέχουσα κατάσταση πωλήσεων ως κακή, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 93% τον προηγούμενο μήνα. Μόλις το 3% τον Σεπτέμβριο και το 7% τον Αύγουστο, θεωρεί την τρέχουσα κατάσταση πωλήσεων ικανοποιητική.

Σχεδόν το 94% εκτιμούν οτι η ζήτηση θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και το ερχόμενο εξάμηνο.

Κανείς από τους ερωτηθέντες δεν χαρακτήρισε τις τρέχουσες πωλήσεις ικανοποιητικές, κάτι που ξεκίνησε από τον Απρίλιο. 

Έναντι του 2019, οι πωλήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνεχίζουν να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου. Το 97% των τουριστικών γραφείων δήλωσε οτι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί έναντι 95% τον Αύγουστο. 

Το 4% ανέφεραν οτι οι τρέχουσες πωλήσεις είναι σε παρόμοια επίπεδα με το 2019.

Μόλις το 1% περιμένει οτι η ζήτηση θα αυξηθεί μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο, το 6% αναμένει ίδια ζήτηση με την περυσινή (5% δήλωσε το ίδιο τον Αύγουστο).

Στην πλειονότητά τους όμως τα τουριστικά γραφεία (94%) παραμένουν προβληματισμένα και υποθέτουν οτι η ζήτηση θα μειωθεί το ερχόμενο εξάνηνο έναντι της περασμένης χρονιάς.

Το 1% περιμένει βελτίωση της ζήτησης το ερχόμενο εξάμηνο, το μισό ποσοστό έναντι του αντίστοιχου τον Αύγουστο. Το 13% υποθέτει οτι τα κέρδη δεν θα αλλάξουν το ερχόμενο εξάμηνο ωστόσο το 86% περιμένουν οτι τα έσοδα θα συνεχίσουν να μειώνονται στο μέλλον.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 σε δείγμα 142 τουριστικών γραφείων της Γερμανίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα