Quality Travel Alliance: Nέους κανόνες συνεργασίας με τους t.o’s αναζητούν τα τουριστικά γραφεία

07 May 2020, 12:20 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Quality Travel Alliance: Nέους κανόνες συνεργασίας με τους t.o’s αναζητούν τα τουριστικά γραφεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το δημόσιο διάλογο διαπραγματεύσεων με τους τουρ οπερέιτορ, με στόχο τη διαμόρφωση πλαισίου για αποτελεσματική και δίκαιη συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία, προτίθεται να ανοίξει η συμμαχία των μεγάλων συνδέσμων τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, Quality Travel Alliance (QTA).

Το νέο πλαίσιο συνεργασίας που προωθεί η QTA, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι προμήθειες θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από αυξήσεις και ελάχιστα επίπεδα πωλήσεων, και θα πρέπει να καταβάλλονται αμέσως μετά την κράτηση. 

Οι κανόνες συνεργασίας μεταξύ των καταστημάτων πωλήσεων και των τουρ οπερέιτορ θα πρέπει να προσαρμοστούν, καθώς μέχρι πρόσφατα τα ταξιδιωτικά γραφεία δούλευαν πολλές φορές στις επάλξεις για να αναγκαστούν στη συνέχεια να παραιτηθούν των εσόδων πολλών μηνών.

Δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή την κατάσταση ποτέ ξανά, συμφώνησαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μελών της συμμαχίας.

Ειδικότερα, η QTA επιδιώκει να επιτύχεις τους εξής στόχους…

-Αποσύνδεση των προμηθειών από τις αυξήσεις πωλήσεων, τις πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς και των ελάχιστων επιπέδων πωλήσεων.

-Πληρωμή της προμήθειας, εάν είναι δυνατόν, αμέσως μετά την κράτηση

-Συμφωνία για μη επιστρέψιμη πληρωμή για υπηρεσίες ταξιδιωτικών συμβουλών και κρατήσεων

-Δημιουργία νέων επιπλέον εσόδων μέσα από τη συμβουλευτική, τις χρεώσεις υπηρεσιών και επιπλέον κίνητρα για τα ξενοδοχεία και τους προορισμούς.

Η συμμαχία προετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές εντός της βιομηχανίας σε βάθος μηνών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Το σήμα έναρξης δόθηκε αυτές τις ημέρες όταν εστάλη μια επιστολή σε 9.800 ταξιδιωτικά γραφεία, στην οποία ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες να δώσουν ένα στίγμα στην QTA για το πώς θα έπρεπε να διαμορφωθούν τα μακροχρόνια σχέδια για τον κλάδο.

Πρόκειται να ακολουθήσει ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων. Τα νέα συμβόλαια αναμένεται να ισχύσουν την επόμενη τουριστική οικονομική χρονιά, την 1η Νοεμβρίου του 2020, επισημαίνει η QTA.

Ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, Thomas Bösl, δήλωσε ότι αναζητά μια συμφωνία, ωστόσο η αναδιοργάνωση της βιομηχανίας μας και των οικονομικών της μοντέλων δεν γίνεται για την υποκίνηση των πωλήσεων και για να στραφούν οι οργανωτές ταξιδίων ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά για να δημιουργηθούν συνθήκες για ένα σύγχρονο πλαίσιο αποτελεσματικής και δίκαιης συνεργασίας, υπογράμμισε.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα