Ουγγαρία: Πρόστιμο 6,1 εκατ. λιρών στην Booking.com για αθέμιτες πρακτικές

29 Apr 2020, 12:39 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Ουγγαρία: Πρόστιμο 6,1 εκατ. λιρών στην Booking.com για αθέμιτες πρακτικές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ουγγρική αντιμονοπωλιακή αρχή GVH επέβαλε πρόστιμο ύψους 6,1 εκατ. λιρών στην μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Booking.com για αθέμιτες πρακτικές, στις οποίες περιλαμβάνονται οι παραπλανητικές διαφημίσεις και η ψυχολογική πίεση στους καταναλωτές.

Η αρχή ανέφερε ότι για την επιβολή του προστίμου έλαβε υπόψη τα έσοδα της εταιρίας, με έδρα στην Ολλανδία, από την Ουγγρική αγορά, έπειτα από έρευνα στην ιστοσελίδα που ξεκίνησε το 2018.

Η Booking.com έχει υιοθετήσει αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές με παραπλανητικές διαφημίσεις που υπόσχονται δωρεάν ακύρωση για ορισμένα καταλύματα καθώς και με επιθετική άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους καταναλωτές για υποκίνηση των κρατήσεων, αναφέρει η αρχή. 

Εκπρόσωπος της Booking.com δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρία είναι απογοητευμένη από την απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού της Ουγγαρίας καθώς, όπως είπε, το περιεχόμενο της σελίδας, όπως ο τρόπος που παρουσιάζονται οι τιμές και οι πολιτικές πληρωμών καθώς και η διαθεσιμότητα και δημοφιλία συγκεκριμένων καταλυμάτων, μεταξύ άλλων λειτουργιών σχετικών με την εμπειρία πελάτη, έχουν στόχο να βοηθούν τους καταναλωτές.

Η GVH δήλωσε ότι η επιλογή δωρεάν ακύρωσης είναι διαθέσιμη μόνο για περιορισμένο εύρος κρατήσεων και ότι οι πελάτες χρεώνονται για την επιλογή καθώς η Booking.com έχει ενσωματώσει χρεώσεις στις τιμές διαμονής.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα