Πώς τα ταξιδιωτικά γραφεία θα προστατευθούν από χάκερ

16 May 2017, 08:57 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

TornosNews.gr

Πώς τα ταξιδιωτικά γραφεία θα προστατευθούν από χάκερ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συμβουλές για την προστασία των τουριστικών γραφείων από τις online απειλές από χάκερ, παρουσιάζει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Μονάδας Υπηρεσιών Ψηφιακής Προστασίας της Generali Global Assistance, Paige Schaffer, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση χάκερ σε μεγάλους ιστοτόπους εταιριών και ιδρυμάτων σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Schaffer, για τα τουριστικά γραφεία που δεν χρησιμοποιούν παγκόσμιο σύστημα διανομής (GDS) και κάνουν κράτηση απευθείας μέσω των ιστοσελίδων παρόχων, παραμονεύει ο κίνδυνος να πέσουν θύμα phishing και να γνωστοποιήσουν, χωρίς να το γνωρίζουν, ευαίσθητα δεδομένα σε απατεώνες.

Υποστηρίζει επίσης ότι χρειάζεται να ενημερωθούν για το ζήτημα και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περιορίζουν τον κίνδυνο.

Όλες οι επιχειρήσεις, ακόμα, χρειάζεται να αναπτύξουν σχέδιο δράσης τόσο για πριν όσο και για μετά υποπτευόμενη κυβερνοεπίθεση. 

Τα ισχυρά πρωτόκολλα ΙΤ είναι σημαντικά καθώς η χρήση της τεχνολογίας είναι συχνά ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα προστασίας των εταιριών.

Είναι ακόμη σημαντικό για τους υπαλλήλους να γνωρίζουν πώς να λειτουργούν σε περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει η υποψία ότι αποτελούν επίθεση καθώς και σε ποιόν να αναφέρονται για αυτές.

Τα τουριστικά γραφεία μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρότερη κουλτούρα ασφάλειας στο διαδίκτυο, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

-Συνεχής εκπαίδευση ολόκληρης της εταιρίας σε διαφορετικά είδη κινδύνων στο διαδίκτυο. 

-Δημιουργία συγκεκριμένων διαδικασιών λειτουργίας για τον περιορισμό των απειλών  phishing.

-Ισχυρά φίλτρα σπαμ για τον περιορισμό των εισερχόμενων μολυσμένων email

-Συνεχής ενημέρωση του λογισμικού κατά των ιών και τείχους προστασίας καθώς οι χάκερ αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να διεισδύσουν στους υπολογιστές και τα δίκτυα.

-Διεξαγωγή τυχαίων δοκιμασιών σε υποθετικά σενάρια phishing

-Εκπαίδευση των εργαζομένων να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους και να μην ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία στα email που φαίνονται ύποπτα. 

-Εφαρμογή φίλτρου στο διαδίκτυο προκειμένου να μπλοκαριστούν οι κακόβουλες ιστοσελίδες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα