Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

14 Jun 2024, 11:48 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 50% των εκπροσώπων των τουρ οπερέιτορ αναφέρουν ότι η εταιρία τους επωφελήθηκε από την ανακατανομή της τουριστικής πίτας μετά την κατάρρευση του FTI, ωστόσο τα δύο τρίτα πιστεύουν επίσης ότι η φήμη της βιομηχανίας στους πελάτες έχει αμαυρωθεί. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Γερμανικού Reise vor9 σε 150 εργαζομένους σε Γερμανούς τουρ οπερείτορ.

Το 38% αναφέρει ότι η εταιρία τους επί του παρόντος επιδιώκει μεγαλύτερη χωρητικότητα αεροπορικών θέσεων και ξενοδοχείων που είχαν συμβόλαια με τον FTI, ενώ παράλληλα επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στους πελάτες ως αποτέλεσμα της πτώχευσης του FTI.

Τα δύο τρίτα των εκπροσώπων τουρ οπερέιτορ πιστεύουν ότι μια δυνητική πτώχευση και δεύτερου μεγάλου τουρ οπερέιτορ εντός της προσεχούς πενταετίας θα αυξήσει τις αμφιβολίες των ταξιδιωτών σε σχέση με την οικονομική σταθερότητα των τουρ οπερείτορ ενώ αντίστοιχο ποσοστό εκτιμά ότι θα αμαυρωθεί η φήμη της βιομηχανίας συνολικά.

Το ένα τέταρτο πιστεύει ότι η κατάρρευση του FTI θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην εταιρία τους, ωστόσο κάνουν λόγο για μια πιο έμμεση επίπτωση, καθώς περιμένουν ότι οι πληρωμές στο Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF), το οποίο κατά γενική ομολογία κάνει καλή διαχείριση, είναι πιθανό να αυξηθούν.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα