Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

17 Mar 2024, 20:43 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
  • «Aποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή με πολυετή εμπειρία στον τουριστικό τομέα» έχει ξεκινήσει ο γερμανικός Όμιλος FTI, που είναι ο τρίτος τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης σε μέγεθος.

Αυτό γνωστοποίησε η FTI, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις αφορούν την εισροή νέων κεφαλαίων, προκειμένου να επενδυθούν στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και παράλληλα ο επενδυτής θα αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις. Η FTI υπογραμμίζει ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται από κοινού για την ταχεία ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Το Tornos News έχει αναδείξει το ζήτημα αυτό με συνεχή δημοσιεύματα τον Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες της αγοράς για τη βιωσιμότητά του. 

Στην τελευταία ανακοίνωση στα τέλη Φεβρουαρίου, ο FTI ανέφερε σχετικά:

"Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τους πιστωτές, το έτος 2023 εκδόθηκε εντολή για την προσέγγιση επενδυτών με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων, κυρίως για επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο όμιλος FTI ενημέρωσε το κοινό σχετικά με αυτό στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. Εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση για την ταχεία ολοκλήρωση μαζί με τον κύριο μέτοχό μας, τις τράπεζες και τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων που είναι αρμόδια για τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τον κορωνοϊό. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη για μια εταιρεία με πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ και 120 επιμέρους εταιρείες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά η πρόοδος που σημειώνεται είναι ικανοποιητική". 

Θετικές προοπτικές για το έτος 2023/2024

Ως προς τις προοπτικές του νέου οικονομικού έτους, ο Όμιλος τόνιζε:

Η εταιρεία βλέπει με αισιοδοξία το προσεχές καλοκαίρι και το τρέχον οικονομικό έτος: «Οι προωθητικές μας ενέργειες Early bird έτυχαν ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης από τους πελάτες και οι κρατήσεις για την επόμενη σεζόν είναι ήδη πολλά υποσχόμενες. Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε διψήφια ποσοστιαία αύξηση στις καλοκαιρινές αναχωρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», συνοψίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FTI Group, Karl Markgraf. Ο όμιλος προβλέπει αναπτυξιακή πορεία για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023/24.

«Δεδομένων των καλών ενδείξεων όσον αφορά τις κρατήσεις, σχεδιάζουμε διψήφια ποσοστιαία αύξηση κύκλου εργασιών και εσόδων για το τρέχον οικονομικό έτος 2023/2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Στον σχεδιασμό ρευστότητας έχει ληφθεί υπόψη η εξόφληση των εξωτερικών κεφαλαίων (μέτρα οικονομικής στήριξης για τον κορωνοϊό και υποχρεώσει προς τράπεζες) καθώς και η καταβολή των προμηθειών και οι λοιπές υποχρεώσεις για το τρέχον οικονομικό έτος.

Ο όμιλος FTI GROUP, όπως υπογράμμιζε, ήταν επιπλέον στην ευχάριστη θέση να μειώσει τα χρέη προς το Ταμείο οικονομικής σταθερότητας που σχετίζονται με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τον κορωνοϊό μέσω έκτακτης αποπληρωμής.

Ψηφιακός μετασχηματισμός για βελτίωση διαδικασιών

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τονίζονταν:

Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος FTI GROUP έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση των διαδικασιών και των συστημάτων. «Τώρα συνδυάζουμε την ήδη εκτενή και υψηλής ποιότητας γκάμα προϊόντων μας με κορυφαία προσβασιμότητα αγοράς και ακόμη αποτελεσματικότερα συστήματα, για να μπορούμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την ικανοποίηση των πελατών και να βελτιώσουμε τη συνεργασία με τους εταίρους μας», δήλωσε ο Karl Markgraf. Αυτό απαίτησε
μεγάλη προσπάθεια ενσωμάτωσης, καθώς έπρεπε να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός συστημάτων στις επιμέρους εταιρείες. Στο πλαίσιο της διαδικασίας μετασχηματισμού μας, επί του παρόντος τυποποιούμε τα συστήματα για τις συναλλαγές πληρωμών με τα ξενοδοχεία, τα οποία συχνά διαφέρουν ανά προορισμό.

  • Ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση πωλήσεων το έτος 2022/2023 κατά δέκα τοις εκατό, στα 4,1 δισ. ευρώ. Για τη σεζόν του 2024 ανέφερε διψήφια ποσοστιαία αύξηση των κρατήσεων  σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Υπενθυμίζεται ότι βασικός μέτοχος του FTI είναι η Αιγυπτιακή οικογένεια Sawiris. 

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Πελεκανάκης | Ο FTI φέρνει χιλιάδες τουρίστες και στην Κρήτη- "Είμαστε σε αναμονή"

Τι συμβαίνει με τον tour operator FTI; Ανησυχίες από τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για μη καταβολή πληρωμών

FTI: "Καλή πρόοδος" στην αναζήτηση επενδυτών

FTI: 10% επάνω τα έσοδα πέρυσι, πολλά υποσχόμενο το 2024, περίπλοκη η αποτίμηση....

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα