ΙΤΒ'24 | Alltours: +12% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι, η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς

05 Mar 2024, 12:07 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

ΙΤΒ'24 | Alltours: +12% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι, η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση κρατήσεων κατά 12% για τη θερινή σεζόν και κατά 18% για τη χειμερινή περίοδο καταγράφει ο Γερμανός τουρ οπερέιτορ Alltours, όπως είπε ο διευθυντής πωλήσεων Georg Welbers σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης ITB του Βερολίνου.

Οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί του Alltours είναι η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ.Welbers, η Μαγιόρκα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Μαζί με τα Κανάρια Νησιά και τις «δυναμικά αναπτυσσόμενες» περιοχές διακοπών στην ηπειρωτική χώρα, η Ισπανία είναι ο ταξιδιωτικός προορισμός με τον μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων στην Alltours.

Για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023/2024, ο διοργανωτής από το Ντίσελντορφ αναμένει αύξηση 3% στους επισκέπτες και αύξηση πωλήσεων κατά 6%. Οι τιμές των ταξιδιών πιθανότατα θα αυξηθούν κατά 3 έως 4% αυτό το οικονομικό έτος.

Την περασμένη οικονομική χρήση, ο όμιλος μπόρεσε να αυξήσει τα κέρδη του προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά 21% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε περίπου 74 εκατομμύρια ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 7% σε 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο. Ο αριθμός των ταξιδιωτών παρέμεινε σταθερός σε περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εξέλιξη των κρατήσεων για χειμώνα και καλοκαίρι. Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις και τις πολυάριθμες πολιτικές αβεβαιότητες στη Γερμανία, η εταιρεία μας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά εξαιρετικά ανθεκτική στην κρίση», τόνισε ο Georg Welbers.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα