Σε εκκαθάριση τελικά ο σπεσιαλίστας tour operator για Ελλάδα Attika Reisen

29 Feb 2024, 13:47 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Σε εκκαθάριση τελικά ο σπεσιαλίστας tour operator για Ελλάδα Attika Reisen

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε εκκαθάριση τίθεται ο ελληνικών συμφερόντων tour operator στη Γερμανία Attika Reisen, δύο μήνες μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης τον Δεκέμβριο. 

Ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την εύρεση επενδυτών, ωστόσο, όπως αναφέρει η αρμόδια δικηγορική εταιρεία Jaffé Rechtsanwälte Insolvency Administrator, οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν ότι η Attika Reisen έχει ανάγκη από σημαντικές επενδύσεις για να επανέλθει.

Όπως επισημαίνεται, μια επανεκκίνηση θα απαιτούσε τεράστιες επενδύσεις στην τεχνολογία. Επιπλέον, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες είχαν ήδη ανασταλεί πριν από την κατάθεση πτώχευσης, γεγονός που δημιούργησε μεγάλο κενό κρατήσεων.

Προς το παρόν το μόνο ερώτημα είναι εάν το σήμα Attika θα αγοραστεί και θα συνεχίσει τη δραστηριότητα υπό τη σκέπη άλλης εταιρείας. Κάτι ανάλογο συνέβη στις υποθέσεις Neckermann, Bucher Reisen και Air Marin. Τα πρώην εμπορικά σήματα του Thomas Cook αγοράστηκαν από την τουρκική Anex Holding μετά τη χρεοκοπία του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης. Δύο από τις μάρκες, η Neckermann και η Bucher Reisen, επέστρεψαν ήδη στην αγορά.

Οι εργαζόμενοι του επί σειρά ετών σπεσιαλίστα τουρ οπερέιτορ για Ελλάδα και Κύπρο Attika Reisen, που ίδρυσε και διηύθυνε ο αείμνηστος Μιχάλης Καραβάς, έχουν ήδη αποχωρήσει από την εταιρεία. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τις απαιτήσεις προμήθειας των ταξιδιωτικών γραφείων. Οι πιστωτές καλούνται να επικοινωνήσουν απευθείας με τη δικηγορική εταιρεία Jaffé για τις αξιώσεις τους. Το αντίστοιχο έντυπο αξίωσης είναι διαθέσιμο στην αρχική σελίδα του δικηγορικού γραφείου.

Διαβάστε σχετικά

Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα