FTI: 10% επάνω τα έσοδα πέρυσι, πολλά υποσχόμενο το 2024, περίπλοκη η αποτίμηση....

28 Feb 2024, 15:20 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

FTI: 10% επάνω τα έσοδα πέρυσι, πολλά υποσχόμενο το 2024, περίπλοκη η αποτίμηση....

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για περίπλοκη διαδικασία στην αναζήτηση επενδυτών κάνει λόγο o τουρ οπερέιτορ FTI, που βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της ανησυχίας για τη βιωσιμότητά του. Η διατύπωση "περίπλοκη" εξηγείται λόγω του ότι ο όμιλος είχε πέρυσι πωλήσεις που ξεπερνούν τα 4 δις. ευρώ, ενώ διαθέτει 120 μεμονωμένες εταιρίες, πολλές εκ των οποίων στο εξωτερικό. Η ανακοίνωση εκδόθηκε ενόψει της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Αναφέρει σχετικά με την εξεύρεση επενδυτών:

"Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τους πιστωτές, το έτος 2023 εκδόθηκε εντολή για την προσέγγιση επενδυτών με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων, κυρίως για επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο όμιλος FTI ενημέρωσε το κοινό σχετικά με αυτό στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. Εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση για την ταχεία ολοκλήρωση μαζί με τον κύριο μέτοχό μας, τις τράπεζες και τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων που είναι αρμόδια για τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τον κορονοϊό. Η διαδικασία είναι
πολύπλοκη για μια εταιρεία με πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ και 120 επιμέρους εταιρείες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά η πρόοδος που σημειώνεται είναι ικανοποιητική". 

Θετικές προοπτικές για το έτος 2023/2024

Η εταιρεία βλέπει με αισιοδοξία το προσεχές καλοκαίρι και το τρέχον οικονομικό έτος: «Οι προωθητικές μας ενέργειες Early bird έτυχαν ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης από τους πελάτες και οι κρατήσεις για την επόμενη σεζόν είναι ήδη πολλά υποσχόμενες. Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε διψήφια ποσοστιαία αύξηση στις καλοκαιρινές αναχωρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», συνοψίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FTI Group, Karl Markgraf.

Ο όμιλος προβλέπει αναπτυξιακή πορεία για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023/24. «Δεδομένων των καλών ενδείξεων όσον αφορά τις κρατήσεις, σχεδιάζουμε διψήφια ποσοστιαία αύξηση κύκλου εργασιών και εσόδων για το τρέχον οικονομικό έτος 2023/2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Στον σχεδιασμό ρευστότητας έχει ληφθεί υπόψη η εξόφληση των εξωτερικών κεφαλαίων (μέτρα οικονομικής στήριξης για τον κορονοϊό και υποχρεώσει προς τράπεζες) καθώς και η καταβολή των προμηθειών και οι λοιπές υποχρεώσεις για το τρέχον οικονομικό έτος.

Ο όμιλος FTI GROUP ήταν επιπλέον στην ευχάριστη θέση να μειώσει τα χρέη προς το Ταμείο οικονομικής σταθερότητας που σχετίζονται με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τον κορονοϊό μέσω έκτακτης αποπληρωμής

Ψηφιακός μετασχηματισμός για βελτίωση διαδικασιών

Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος FTI GROUP έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση των διαδικασιών και των συστημάτων. «Τώρα συνδυάζουμε την ήδη εκτενή και υψηλής ποιότητας γκάμα προϊόντων μας με κορυφαία προσβασιμότητα αγοράς και ακόμη αποτελεσματικότερα συστήματα, για να μπορούμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την ικανοποίηση των πελατών και να βελτιώσουμε τη συνεργασία με τους εταίρους μας», δήλωσε ο Karl Markgraf.

Αυτό απαίτησε μεγάλη προσπάθεια ενσωμάτωσης, καθώς έπρεπε να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός συστημάτων στις επιμέρους εταιρείες. Στο πλαίσιο της διαδικασίας μετασχηματισμού μας, επί του παρόντος τυποποιούμε τα συστήματα για τις συναλλαγές πληρωμών με τα ξενοδοχεία, τα οποία συχνά διαφέρουν ανά προορισμό. 

Ενημέρωση αγορών σχετικά με τους προορισμούς των πακέτων διακοπών: στην κορυφή Τουρκία, Ομάν και Ιταλία

Στον τομέα των οργανωμένων διακοπών, η Αίγυπτος ήταν ο προορισμός με τις υψηλότερες πωλήσεις τον χειμώνα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αιγυπτιακή αγορά θα σημειώσει δυναμική ανάπτυξη. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και, όπως περιμέναμε, οι γεωπολιτικές εντάσεις δεν έχουν επεκταθεί στον τομέα του τουρισμού», δήλωσε ο Karl Markgraf.

Ωστόσο, και η φετινή χώρα-εταίρος στην ITB, το Ομάν, κατέγραψε σημαντική αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως και η Μάλτα, η οποία προσελκύει ταξιδιώτες χάρη στις ελκυστικές τιμές της και το ευρύ φάσμα προσφορών κατά τη χειμερινή σεζόν.

Σε ό,τι αφορά του μακρινούς προορισμούς, αύξηση σημείωσε και η Ωκεανία, συγκεκριμένα η Αυστραλία. Εδώ γίνεται εμφανές ο αντίκτυπος της υστέρησης που προέκυψε ως συνέπεια της πανδημίας. Για τη θερινή περίοδο, το Σουλτανάτο του Ομάν παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους ταξιδιώτες, με διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως και η Τουρκία, η Τυνησία και οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες προσφέρουν υψηλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Η Ιταλία, η οποία παρέμεινε σχετικά σταθερή όσον αφορά τις τιμές, βρίσκεται επίσης στις κορυφαίες κατατάξεις του tour operator. «Για τους πελάτες με χαμηλό προϋπολογισμό και τις οικογένειες διαθέτουμε μεγάλο εύρος επιλογών, με δημοφιλέστερο προορισμό την Αλβανία, η οποία περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμά μας, καθώς και τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, την Τυνησία και την Τουρκία, οι οποίες αποτελούν επίσης εξαιρετικά οικονομικούς προορισμούς για το 2024», δήλωσε ο Markgraf.

Ο tour operator αναφέρει αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς, ακόμη και πέρα από την Αυστραλία που αποτελεί
τον κορυφαίο ανερχόμενο προορισμό.. Σχετικά με αυτό, ο Markgraf δήλωσε τα εξής: «Για πολύ κόσμο η εμπειρία του ταξιδιού αποτελεί όλο και πιο σημαντικό παράγοντα και οι μακρινές χώρες με τα εξωτικά τους τοπία και τις διαφορετικές κουλτούρες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Επομένως, η έμφαση δίνεται όλο και περισσότερο στα μεμονωμένα ταξίδια και τα ταξίδια μετ' επιστροφής, αλλά με την ασφάλεια που προσφέρει ένας tour operator, και αυτό μας παρέχει σαφείς δυνατότητες ανάπτυξης.»

Ο όμιλος FTI GROUP θα βρίσκεται στο περίπτερο 201 στην αίθουσα 25 της έκθεσης ITB στο Βερολίνο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα