FTI: "Καλή πρόοδος" στην αναζήτηση επενδυτών

26 Feb 2024, 16:17 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

FTI: "Καλή πρόοδος" στην αναζήτηση επενδυτών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τουρ οπερείτορ της Γερμανίας FTI, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη, διαψεύδει τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που μεταφέρουν ανησυχίες για τη βιωσιμότητά του, τονίζοντας ότι έχει μια καλή πορεία τόσο λειτουργικά όσο και στρατηγικά κατά τα έτη 2022/23 και 2023/24, ενώ σημειώνει και καλή πρόοδο στην αναζήτηση επενδυτών. 

Αυτό μεταδίδει το touristik aktuell έπειτα από επικοινωνία με την εταιρία. Ο ισχυρισμός της εταιρίας βασίζεται στα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την τουριστική χρονιά 2022/23 αλλά και στις ενδείξεις για το καλοκαίρι του 2024. Συγκεκριμένα, κατά το έτος 2022/23 οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 10% έναντι του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκαν σε 4,1 δις. ευρώ, ενώ η εξέλιξη των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024 είναι ιδιαίτερα θετική στη δραστηριότητα του τουρ οπερέιτορ με διψήφιο ποσοστό αύξησης στις καλοκαιρινές αναχωρήσεις έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ένωσης VUSR που έκανε λόγο για δύσκολη οικονομική κατάσταση του τουρ οπερέιτορ, ο όμιλος ανέφερε ότι τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στα μέσα Φεβρουαρίου του 2024 και αφορούν τις επιδόσεις του ομίλου για το 2021/22.

Όσον αφορά την αναζήτηση επενδυτών, η διαδικασία σημειώνει καλή πρόοδο, σύμφωνα με τον όμιλο, που οφείλεται στη συνολικά θετική οικονομική κατάσταση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ωστόσο, ο τουρ οπερέιτορ ζητεί την κατανόηση όλων, καθώς δεν μπορεί να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο όμιλος εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένος και με τα αποτελέσματα στο κομμάτι των ξενοδοχείων, καθώς κατάφερε να κλείσει το τελευταίο οικονομικό έτος με αποτελέσματα άνω των προσδοκιών και καταγράφει διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων στο τρέχον έτος έναντι του περυσινού.

Για ολόκληρο τον όμιλο, το σχέδιο για το οικονομικό έτος 2023/24 είναι η ανάπτυξη των αποτελεσμάτων σε μέτριο διψήφιο ποσοστό έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Πελεκανάκης | Ο FTI φέρνει χιλιάδες τουρίστες και στην Κρήτη- "Είμαστε σε αναμονή"

Τι συμβαίνει με τον tour operator FTI; Ανησυχίες από τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για μη καταβολή πληρωμών

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα