Τι συμβαίνει με τον tour operator FTI; Ανησυχίες από τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για μη καταβολή πληρωμών

23 Feb 2024, 12:02 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τι συμβαίνει με τον tour operator FTI; Ανησυχίες από τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για μη καταβολή πληρωμών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ένωση Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας, VUSR, εκφράζει τις ανησυχίες της για την βιωσιμότητα του γερμανού tour operator FTI, κάνοντας λόγο για οικονομικά προβλήματα της εταιρίας και θέτοντας θέμα αξιοπιστίας της ως συνεργάτη των ταξιδιωτικών γραφείων.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι βάσει του ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2021/2022 και της φήμης που κυκλοφορεί περί αναζήτησης επενδυτών, εγείρονται ερωτηματικά για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους πελάτες τους, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024.

Η πρόεδρος της Ένωσης, Marija Linnhoff, θεωρεί ότι ο παραπάνω ισολογισμός, στον οποίο αναφέρεται ότι η συνέχιση της εταιρίας αναμένεται να διασφαλιστεί παρά τους υπάρχοντες κινδύνους, εγείρει πολλά ερωτηματικά και δηλώνει την πρόθεσή της να υποβάλει το εν λόγω έγγραφο σε έλεγχο.

Καλεί δε την εταιρία να παρέχει διαφάνεια, ιδιαίτερα όσον αφορά την πραγματική εξέλιξη των αποθεματικών κατά το τρέχον έτος, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική βιωσιμότητα του ομίλου, όπως ανέφερε η κ. Linnhoff.

Είναι σημαντικό, υπογραμμίζει η ίδια, τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι πελάτες, ιδιαίτερα πριν την σημαντική σεζόν των κρατήσεων, να γνωρίζουν εάν ο FΤΙ είναι ένας καλά χρηματοδοτούμενος και ως εκ τούτου αξιόπιστος συνεργάτης, και εάν η κατάσταση εσόδων και χρεών μπορεί να συμβιβαστεί με τις αναμενόμενες κρατήσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Linnhoff επισημαίνει ότι έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται μεμονωμένες περιπτώσεις απλήρωτων ξενοδοχείων σε ορισμένους προορισμούς που επρόκειτο να διευθετηθούν σύντομα.

Πέρα από την αβεβαιότητα αυτή, η εταιρία βαρύνεται και με την υποχρέωση αποπληρωμής του δανείου ύψους 595 εκατ. ευρώ που χορήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας την περίοδο της πανδημίας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα