Τουρισμός | TUI: Κέρδη στο χειμερινό τρίμηνο για πρώτη φορά - Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία πρώτες στις θερινές κρατήσεις

13 Feb 2024, 11:31 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Τουρισμός | TUI: Κέρδη στο χειμερινό τρίμηνο για πρώτη φορά - Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία πρώτες στις θερινές κρατήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με κέρδη ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους (Οκτώβριος έως Δεκέμβριος 2023) ο Όμιλος ΤUI. Συνολικά, στο τρίμηνο αυτά καταγράφηκαν έσοδα ρεκόρ (4,3 δισ. ευρώ) με αύξηση 15% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι.

Ιδιαίτερα σημαντικό για τον όμιλο: για πρώτη φορά, το προσαρμοσμένο EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) ήταν θετικό στα έξι εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το συνήθως εποχικά αρνητικό τρίμηνο έναντι ζημιών 153 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο όμιλος διακίνησε 6% περισσότερους πελάτες αυτό το τρίμηνο (3,5 εκατομμύρια).

Ο CEO της TUI, Sebastian Ebel εξέφρασε την ικανοποίησή του γι αυτήν την επίδοση, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα αναδιάρθρωσης του Ομίλου αποδίδουν.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 «συνεχίζουν να είναι ελπιδοφόρες», σύμφωνα με την TUI, και είναι 8% μπροστά σε όλες τις αγορές, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, με το 32% του προγράμματος να έχει ήδη πουληθεί.

«Έχουμε δει μεγαλύτερη ζήτηση από έτος σε έτος σε όλους τους βασικούς μας προορισμούς μεσαίων και μικρών αποστάσεων με την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία να αποδεικνύονται και πάλι οι πιο δημοφιλείς για την καλοκαιρινή περίοδο», ανέφερε η TUI.

Η «θετική δυναμική» συνεχίζεται «με υψηλότερες μέσες τιμές» (συν 4%). Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κρατήσεις της TUI για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο είναι 8% υψηλότερες από τον προηγούμενο χειμώνα. Παρόμοια αύξηση στις τιμές υπάρχει και για το καλοκαίρι (+4%).

  • Στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων, στο Ανόβερο, αναμένεται να εγκριθεί η έξοδος των μετοχών από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και η διαπραγμάτευσή τους μόνο στη Φρανκφούρτη. Τα τελευταία χρόνια, περίπου το 77% των χρηματιστηριακών συναλλαγών διεκπεραιώνονται απευθείας μέσω του γερμανικού μητρώου μετοχών και λιγότερο από το ένα τέταρτο των συναλλαγών σε μετοχές της TUI πραγματοποιείται με τη μορφή δικαιωμάτων θεματοφύλακα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε επίσης

TUI: Σε αναζήτηση συμφωνιών με low cost αεροπορικές για δυναμικά πακέτα – Επεκτείνεται σε ανερχόμενες αγορές

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα