Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο

30 Nov 2023, 13:08 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πτώχευση του σπεσιαλίστα στις Ελληνικές διακοπές στη γερμανική αγορά Attika Reisen ξάφνιασε πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο διαχειριστής αφερεγγυότητας, Philip Heinke, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία έρευνας για τις αιτίες οι οποίες οδήγησαν στην πτώχευση και εξετάζει επιλογές για την επανέναρξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Ο κεραυνός στη γερμανική τουριστική αγορά από την είδηση της πτώχευσης, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα φέτος αλλά και πέρυσι, είναι δικαιολογημένος, ωστόσο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας ενδέχεται να συνέβαλλαν στις οικονομικές δυσκολίες που συνάντησε ο τουρ οπερέιτορ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Attika Reisen πάγωσαν σε μεγάλο  βαθμό από τις αρχές του Νοεμβρίου, καθώς ο τουρ οπερέιτορ δεν ήταν πλέον σε θέση να εκδώσει πιστοποιητικά ασφάλειας για τα ταξίδια για τα οποία είχαν γίνει κρατήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Ο οργανωτής είχε την κάλυψη του Γερμανικού Ταμείου DRSF, το οποίο δρα ως προστασία κατά της πτώχευσης για πακέτα διακοπών που προσφέρονται από μεγάλους τουρ οπερέιτορ. 

Σε δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών γραφείων εκφράζουν τη λύπη τους για την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε επίσης

Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα