Τουρισμός | TUI: Στα 25 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις πυρκαγιές στη Ρόδο - Έμπελ: κατηγορίες κατά των ΜΜΕ
09 Aug 2023, 09:51 | TOUR OPERATORS
TornosNews.gr
Σε 25 εκατ. ευρώ υπολογίζει η TUI τη ζημιά που υπέστη από τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στη Ρόδο, καθώς περίπου 8.000 πελάτες της στα νότια του νησιού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους.
Η TUI, όπως τονίζεται στον απολογισμό του τρίτου οικονομικού τριμήνου ( Απρίλιο έως Ιούνιο του 2023), φρόντισε πλήρως τους πελάτες της τόσο σε ό,τι χρειάστηκαν επί τόπου όσο και με πρόσθετες πτήσεις επιστροφής.
Ο τουρ οπερέιτορ υπογραμμίζει ότι το πακέτο διακοπών που κλείνει ο πελάτης με τον ταξιδιωτικό πράκτορα προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση σε εξαιρετικές καταστάσεις. Αυτό αποδείχθηκε για άλλη μια φορά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Ρόδο εξαιτίας της πυρκαγιάς.
"Τα μέτρα που ελήφθησαν στη Ρόδο έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο που θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα για ολόκληρο το (οικονομικό) έτος. Θα υπάρξουν κόστη για ακυρώσεις και απώλεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αποζημίωση πελατών και πτήσεις επαναπατρισμού - ο Όμιλος αναμένει ότι αυτά θα είναι περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ", τονίζεται στην απολογιστική έκθεση του γ ΄τριμήνου, προσθέτοντας:
"Ο προορισμός Ρόδος αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του καλοκαιρινού προγράμματος του Ομίλου TUI. Το 80% των επισκεπτών της TUI περνούν τις διακοπές τους στο βόρειο τμήμα του νησιού, που δεν επηρεάστηκε σε καμία στιγμή από τις πυρκαγιές. Με την ανάπτυξη μιας ευρύτερης καιγια όλο το χρόνο γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών ήδη σε εξέλιξη, η TUI θα μειώσει τον αντίκτυπο παρόμοιων εκδηλώσεων σε μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον".
Κατηγορίες κατά των ΜΜΕ
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριμήνου, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι «υπερέβαλαν» τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Ρόδο.
Ο κ.Έμπελ είπε: «Υπήρχε μια τεράστια ασυμφωνία μεταξύ αυτού που κυκλοφορούσε στα μέσα ενημέρωσης και αυτού που συνέβαινε στη Ρόδο. Το κλίμα δεν ήταν όπως περιγράφονταν. Ήμουν εκεί. Πήγα εκεί την πρώτη μέρα και δεν είδα σχεδόν καμία περιοχή να έχει επηρεαστεί.»
«Τα μέσα ενημέρωσης πολύ συχνά υπερβάλουν και αυτό δεν βοηθά. Στην Ελλάδα, υπήρξαν λιγότερες πυρκαγιές από ό,τι στο παρελθόν, αλλά έπληξαν τις τουριστικές περιοχές», τόνισε.
«Σε κάποιους πελάτες προσφέρθηκαν σπίτια από κατοίκους της Ρόδου και έμειναν εκεί. Θα προσθέσουμε στην εφαρμογή μας μια επιπλέον δυνατότητα να γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι πελάτες, εάν συμφωνούν και οι ίδιοι."
Ο κ.Έμπελ ανέφερε ακόμη ότι η TUI επέτρεψε στους πελάτες της να ακυρώσουν κρατήσεις στη Ρόδο και να προχωρήσουν σε νέα κράτηση. Επίσης έδωσε επιστροφές χρημάτων και δωρεάν εκ νέου κράτηση.
Μεταφέραμε 8.000 πελάτες σε νέα ξενοδοχεία ή τους φέραμε στο σπίτι του- ακόμη και πελάτες που δεν ήταν δικοί μας, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το 90% της Ρόδου δεν επηρεάστηκε από τι πυρκαγιές.
Τουρισμός | Επέστρεψε στα κέρδη η TUI- Στα επίπεδα του 2019 οι επιδόσεις, +7% οι τιμές
διαβάστε ακόμα
-
Η TUI ανοίγει νέο κανάλι ταξιδιωτικής έμπνευσης στο WhatsApp 30/11 | 12:37
-
Τουρισμός | Ο Bentour Reisen επεκτείνει το πρόγραμμά του για Ελλάδα το 2024 30/11 | 11:19
-
Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο 30/11 | 13:08
-
Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία 28/11 | 19:10
-
Rhomberg Reisen: Νέα τσάρτερ προς 4 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2024 28/11 | 10:52
-
Ο Όμιλος Anex αυξάνει την παρουσία του στην Ελλάδα το 2024- επιπλέον ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κέρκυρα 29/11 | 10:48
-
Τουρισμός: Ο Γερμανός t.o. Sitalia γίνεται Spica Travel με πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο (και Ελλάδα) 28/11 | 13:16
-
Jet2holidays | "Athens Coast" και Σύμη νέοι προορισμοί το καλοκαίρι 29/11 | 11:54
-
Τουρισμός | ΤUI: «The Mora», νέα πολυτελής μάρκα ξενοδοχείων για υψηλά εισοδήματα - ενδιαφέρον και για Ελλάδα 23/11 | 10:28
-
DERTOUR: Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα το 2024 – Οι 5 ταξιδιωτικές τάσεις που θα χαρακτηρίσουν τη νέα σεζόν 21/11 | 13:47
δημοφιλέστερα
- 1 Τα γερμανικά εστιατόρια σε υπαρξιακή κρίση 01.12.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 2 Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο" 01.12.2023 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 3 Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να αποσυρθούν οι διατάξεις για Airbnb και πρόσθετους φόρους στα ξενοδοχεία 30.11.2023 | ΦΟΡΕΙΣ
- 4 Πράσινο" νησί ο Πόρος με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα 01.12.2023 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 5 Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών 02.12.2023 | ΚΥΠΡΟΣ
- 6 Ε.Ξ. Χανίων | Ημέρα Καριέρας στις 11 Δεκεμβρίου 01.12.2023 | ΦΟΡΕΙΣ
- 7 Η Λευκάδα στους εορτασμούς του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 02.12.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair 01.12.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 VisitEngland: Νέα εργαλειοθήκη για τις επιχειρήσεις στον προσβάσιμο τουρισμό 01.12.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 10 Η Γαλλία βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, τα δημόσια πάρκα και τα δάση 01.12.2023 | ΚΟΣΜΟΣ