Γερμανικός τουρισμός | Alltours: Επανέρχονται οι ευκαιρίες για κρατήσεις το καλοκαίρι- μειώσεις τιμών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

01 Jun 2023, 10:31 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός | Alltours: Επανέρχονται οι ευκαιρίες για κρατήσεις το καλοκαίρι- μειώσεις τιμών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αν και οι κρατήσεις κινούνται σε υψηλά επίπεδα για τις θερινές διακοπές των Γερμανών, οι πληρότητες σε αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία δεν είναι τόσο καλές, όσο θα ήθελαν οι επιχειρήσεις. Ο επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού Alltours, Willi Verhuven, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για μια καλή συμφωνία της τελευταίας στιγμής». 

 «Πιο λογικές» τιμές από τις αεροπορικές εταιρείες

Η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για τους τουριστικούς πράκτορες και για τα ταξιδιωτικά γραφεία. Οι αεροπορικές εταιρείες είναι «πιο λογικές» στις τιμές από τις αρχές Μαΐου και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Alltours να ξεκινήσει επιπλέον πλήρεις ναυλώσεις για το καλοκαίρι στη Μαγιόρκα - «σε πολύ ελκυστικές τιμές», λέει ο κ.Verhuven.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων του τουρ οπερέιτορ με την επωνυμία Allsun, που έχουν διαθέσιμες κλίνες και έχουν μειώσει τις τιμές.

Συνολικά, σύμφωνα με τον Willi Verhuven, το τρέχον οικονομικό έτος εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο, που προβλέπει αύξηση επισκεπτών κατά 20% φέτος σε σύγκριση με το 2018/2019. Η Alltours είχε ήδη φτάσει στο προ κρίσης επίπεδο την περασμένη τουριστική χρονιά. Σύμφωνα με τον κ.Verhuven, η αξία των πωλήσεων θα αυξηθεί σημαντικά ταχύτερα από τον αριθμό των επισκεπτών λόγω των αυξήσεων των τιμών κατά μέσο όρο κατά 10%.

Η Alltours είχε κέρδη ακόμη και τη χειμερινή περίοδο. «Μιλάω για αύξηση των κερδών – και όχι για ελαχιστοποίηση των ζημιών όπως άλλοι tour operators», τονίζει το αφεντικό της Alltours.   Ο τουρ οπερείτορ αναμένει ότι οι καλές επιδόσεις θα συνεχισθούν και τον ερχόμενο χειμώνα. Γι αυτό και φρόντισε να εξασφαλίσει εγγυημένες χωρητικότητες στα ταξίδια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

«Παίρνουμε πολύ περισσότερο ρίσκο και έτσι εξασφαλίζουμε σταθερές τιμές για εμάς και τους πελάτες μας συνολικά», εξηγεί ο Willi Verhuven.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Alltours, οι αεροπορικές εταιρείες «φταίνε» για την ενδιάμεση μείωση των κρατήσεων μετά την έκρηξη του Ιανουαρίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι πτήσεις στα Κανάρια Νησιά ανέβηκαν έως και 800 ευρώ. «Αυτό περιόρισε σημαντικά την επιθυμία για ταξίδια», τόνισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα