Γερμανικός τουρισμός | Ο t.o. Schauinsland αποκτά τις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41

30 May 2023, 18:13 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός | Ο t.o. Schauinsland αποκτά τις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος Schauinsland-Reisen απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας Sundair και της αδελφής κροατικής αεροπορικής εταιρείας Fly Air 41.

Πιστεύουμε και στις δύο αεροπορικές εταιρείες και θα θέλαμε να τις καθιερώσουμε πιο ενισχυμένες στην αγορά στο μέλλον, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Schauinsland, Gerald Kassner, προσθέτοντας: Αναλαμβάνουμε περισσότερες ευθύνες και έτσι ενισχύουμε τη δική μας θέση στην αγορά.

Ο κ.Kassner δεν αποκάλυψε πάντως ποιο ακριβώς ποσοστό μετοχών απέκτησε η εταιρεία του, με έδρα το Ντούισμπουργκ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Schauinsland-Reisen και η Sundair συνδέονται με μια «στενή, μακροπρόθεσμη και στρατηγική συνεργασία». Στην πραγματικότητα, όπως σχολιάζει το turistik aktuell, ο διοργανωτής κάποτε κατείχε το 50% των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας. Τον Οκτώβριο του 2020, ο συνιδρυτής της Sundair, Marcos Rossello, απέκτησε τις μετοχές του Schauinsland στον απόηχο της κρίσης, που επέφερε η πανδημία και από τότε είναι ο μοναδικός μέτοχος. Τον ίδιο μήνα, η Sundair μπήκε σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, κάτι που άφησε τον Απρίλιο του 2021 μετά την ανάκαμψη.

Με την είσοδο στις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41, ο τουρ οπερέιτορ προσδοκά να αυξήσει το μερίδιό του στην αγορά και να δρομολογήσει κοινό σχεδιασμό πτήσεων. Επιπλέον, όπως είπε ο Gerald Kassner, ο νέος όμιλος θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να εξυπηρετεί περισσότερο εξειδικευμένες αγορές εάν χρειαστεί. Η υπάρχουσα συνεργασία του Schauinsland-Reisen και οι προγραμματισμένες πτήσεις της Sundair θα συνεχιστούν κανονικά.

Η Sundair και η Fly Air 41, με συνολικά εννέα αεροσκάφη, ήταν από τις πιο αξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες της αγοράς. Ως εκ τούτου, ο Gerald Kassner βλέπει μεγάλες δυνατότητες στη συνεργασία: «Μπορούμε να δράσουμε ακόμη πιο ανεξάρτητα στην αγορά και να προσβλέπουμε στο μέλλον μας μαζί», τόνισε.

Schauinsland-Reisen - Μια ιστορία 105 χρόνων...

Η Schauinsland-Reisen ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου 1918. Είμαστε ένας καθιερωμένος παίκτης στον τουρισμό, συστήνεται η εταιρεία. Για τρεις γενιές, μας οδηγεί το πάθος για τα ταξίδια. Το πρωτοποριακό πνεύμα, η δημιουργικότητα και η υγιής δόση θάρρους έχουν βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύσσεται σταθερά και με επιτυχία. Η οικονομική σταθερότητα είναι σημαντικός παράγοντας! Ως η 4η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία αεροπορικών ταξιδιών, υπερασπιζόμαστε την ποιότητα και τη δικαιοσύνη - έναντι των πελατών και των συνεργατών μας. Εκτός από τη χορηγία του ζωολογικού κήπου του Ντούισμπουργκ, υποστηρίζουμε επίσης επιλεγμένους τοπικούς συλλόγους και κοινωνικά έργα,

  • Ο Erich Kassner, ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη Gerald Kassner , ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 1918 με ένα καρότσι 2 ίππων - ως εταιρεία μετακομίσεων και μεταφορική εταιρεία. Το 1932, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, έγιναν οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις -έγινε η είσοδος στις «επιβατικές μεταφορές». Η περίφημη οικογένεια καλλιτεχνών FRATINELLI, μεταξύ άλλων, εξυπηρετήθηκε στις παραστάσεις της με πέντε πούλμαν.
  • Η είσοδος στον τουρισμό έγινε το 1959 με το άνοιγμα του ταξιδιωτικού γραφείου SCAUINSLAND. Με τον Erich Kassner Junior και τη σύζυγό του Doris, η δεύτερη γενιά ανέλαβε τότε το τιμόνι.
  • 1961-1997: Οι Kassner κατάφεραν να μπουν στην επιχείρηση αεροπορικών ταξιδιών με την LTU – με πτήσεις στη Μαγιόρκα κάθε εβδομάδα. Οι δεκαετίες του '70 και του '80 φέρνουν στην εταιρεία συνεχή ανάπτυξη - όλο και περισσότεροι προορισμοί περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Η επιχείρηση αεροπορικών ταξιδιών σύντομα αναπτύχθηκε ταχύτερα από τα ταξίδια με λεωφορείο. Η Schauinsland Reisen GmbH ιδρύθηκε το 1982 με αρχικό κεφάλαιο 300.000 DM – με διευθύνουσα σύμβουλο την Doris Kassner. Το 1991, η Schauinsland Reisen τολμούσε σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων για πρώτη φορά, ξεκινώντας με την  Δομινικανή Δημοκρατία και την Τζαμάικα.
  • 1997 - 2002: Το 1997 υπήρξε μια ακόμη αλλαγή γενιάς - ο Gerald Kassner είναι τώρα η τρίτη γενιά που συνεχίζει την επιτυχημένη επιχείρηση της μητέρας του. Το οικονομικό έτος 2000/2001, το όριο του κύκλου εργασιών των 100 εκατομμυρίων DM ξεπερνιέται για πρώτη φορά. Ο Schauinsland έχει στενές συνεργασίες με τις μεγάλες γερμανικές αεροπορικές εταιρείες και διάσημα ξενοδοχεία.
  • 2003 - 2010:  Το 2003, η Schauinsland-Reisen γιόρτασε τα 85α γενέθλιά της με ένα μεγάλο πάρτι στο Ντούισμπουργκ. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει ραγδαία ανάπτυξη - η εταιρεία αναπτύσσεται με διψήφια ποσοστά κάθε χρόνο. Αντίστοιχα αυξάνεται και ο αριθμός των εργαζομένων, ώστε το 2006 να καταστεί απαραίτητη μια μετακόμιση. Μετά από 88 χρόνια, ο Schauinsland εγκαταλείπει την τοποθεσία στο Duisburg-Marxloh -παρεμπιπτόντως το πρώην σπίτι των Kassners- και μετακομίζει στο εσωτερικό λιμάνι της πόλης. Ο Δήμος του Ντούισμπουργκ τίμησε τη σημασία της απόφασης να παραμείνει πιστή στην τοποθεσία του Ντούισμπουργκ με μια μικρή τελετή κατά την υπογραφή των συμβάσεων στο δημαρχείο. Η 90ή επέτειος της εταιρείας θα γιορταστεί το 2009 με περίπου 1000 συνεργάτες και ταξιδιωτικά γραφεία στο "Adagio" του Βερολίνου ως μέρος της παρουσίας στην ITB. 
  • 2011 έως σήμερα: Τον Αύγουστο του 2011 ξεπέρασε τα 3.600 τ.μ. σε γραφειακές εγκαταστάσεις. Τον Ιανουάριο του 2014, ο Schauinsland-Reisen έλαβε το αυτοκρατορικό βραβείο νομίσματος από την πόλη του Ντούισμπουργκ για ειδικές υπηρεσίες στην πόλη. Την ίδια χρονιά, επιτυγχάνονται τρία ορόσημα στην ιστορία της εταιρείας με τον πρώτο εκατομμυριοστό πελάτη, τον 300ο υπάλληλο και το νέο λογότυπο της εταιρείας. Η Schauinsland-Reisen είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες πακέτων στην Ευρώπη με κύκλο εργασιών 1,18 δισεκατομμυρίων το οικονομικό έτος 2016/17 και πάνω από 400 εργαζομένους. Η ιστορία επιτυχίας συνεχίζεται και φτάνει σε ένα άλλο υψηλό σημείο το 2018 με τα 100α γενέθλια και τη μετακόμιση στο δεύτερο νέο κτίριο 6.600 τ.μ. στο εσωτερικό λιμάνι του Ντούισμπουργκ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα