TUI & DER Touristik: Οι Γερμανοί επιλέγουν ακριβότερες διακοπές το 2023

23 May 2023, 15:23 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI & DER Touristik: Οι Γερμανοί επιλέγουν ακριβότερες διακοπές το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση δεν εμποδίζουν τη διάθεση των Γερμανών όχι απλώς να κάνουν διακοπές, αλλά να απολαύσουν ανέσεις κατά τη διάρκειά τους, σύμφωνα με τους δύο μεγάλους ταξιδιωτικούς ομίλους της χώρας, TUI και DER Touristik.

Ο διευθυντής προϊόντος του DER Touristik (Dertour, ITS and Meiers Weltreisen), Sven Schikarsky, μιλώντας στην Zeit Online  επισημαίνει ότι δεν καταγράφεται έκρηξη φθηνού τουρισμού.

Αντίθετα, ο μεγαλύτερος αριθμός πελατών του τουρ οπερέιτορ προτιμά ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας. Από το Νοέμβριο του 2022 μέχρι το Μάρτιο του 2023, το 82% των πελατών έκαναν κράτηση για τετράστερο ή πεντάστερο ξενοδοχείο, με το ποσοστό τους να παρουσιάζει αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντίστοιχου το 2022 και 6 μονάδων έναντι του 2019.

Το «αφεντικό» της TUI,  Sebastian Ebel, από την πλευρά του έχει αναφέρει ότι οι πελάτες του τουρ οπερέιτορ προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα στις καλοκαιρινές τους διακοπές αυτή τη χρονιά, με τη μέση τιμή διακοπών να έχει αυξηθεί κατά 5% έναντι του 2022 και κατά 26% έναντι της σεζόν του 2019.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα