TUI | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια

24 Mar 2023, 10:26 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

TUI | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ προχωρά η TUI, με σκοπό να αποπληρώσει πλήρως την κρατική βοήθεια που έλαβε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στις δραστηριότητες του ομίλου.

Για την αύξηση κεφαλαίου θα εκδοθούν 328.910.448 νέες μετοχές, που θα διατεθούν σε αναλογία 8 νέες προς 3 υφιστάμενες στους μετόχους με τιμή διάθεσης τα 5,55 ευρώ. Η περίοδος εγγραφής για τις νέες μετοχές θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου. Με την πρόωρη εξόφληση της βοήθειας η TUI θα επωφεληθεί από τη μείωση του κόστους σε τόκους και χρέος, κάτι που θα τη βοηθήσει να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η ανάκαμψη της ζήτησης, με την εξέλιξη των κρατήσεων για την εφετινή χρονιά να είναι πολύ ενθαρρυντική, όπως δήλωσε ο Sebastian Ebel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI.  

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της TUI είναι η Unifirm Ltd., που κατέχει το 30,91% των μετοχών και ελέγχεται από την οικογένεια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Alexey Mordashov. Λόγω των κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γνωστοποίησε η TUI, η Unifirm Ltd. δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά της στην αύξηση του μ.κ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα