Alltours: Οι ξενοδόχοι δεν θα κάνουν επιθετικές προσφορές το 2023 – Θετική τάση προκρατήσεων για όλους τους προορισμούς

13 Mar 2023, 15:03 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Alltours: Οι ξενοδόχοι δεν θα κάνουν επιθετικές προσφορές το 2023 – Θετική τάση προκρατήσεων για όλους τους προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δεδομένου ότι οι ξενοδόχοι έρχονται αντιμέτωποι με αυξημένο κόστος ενέργειας, φαγητού, ποτού κλπ., δεν θα κάνουν πολύ επιθετικές προφορές αυτή τη χρονιά.

Οι υψηλοί αριθμοί προκρατήσεων αποτελούν ευχάριστο γεγονός για αυτούς καθώς όσο περισσότερα κρεβάτια πουλήσουν τώρα, τόσο λιγότερες κρατήσεις last minute θα υποδεχθούν και θα είναι σε θέση να διαπραγματευθούν για υψηλότερα περιθώρια κέρδους στα άδεια δωμάτια.

Αυτά δήλωσε ο διευθυντής Hotel Recruitment του Γερμανού τουρ οπερέιτορ Alltours, Jörgen Heitinga, επισημαίνοντας ότι η τάση στις προκρατήσεις είναι ιδιαίτερα θετική, σχεδόν για όλους τους προορισμούς.

Στόχος του οργανισμού για το 2023 είναι, είπε, να κλείσει η χρονιά με ανάπτυξη 20% σε γενικό επίπεδο, η οποία θα ποικίλει σε κάθε προορισμό. Στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια ο τουρ οπερέιτορ έχει προσδοκίες για αύξηση 30% το 2023, ενώ στην Τουρκία καταγράφει μικρή ύφεση στις κρατήσεις μετά τη σεισμική δραστηριότητα, η οποία, όμως, σύμφωνα με τον κ. Heitinga θα αναστραφεί.

Όσον αφορά τη στασιμότητα κρατήσεων που παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο στη γερμανική αγορά και αποδίδεται στα οικονομικά δεδομένα στη χώρα, το στέλεχος της Alltours εξήγησε ότι η τάση αυτή οφείλεται επίσης στις καρναβαλικές εκδηλώσεις οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν πέρυσι συγκεντρώνοντας φέτος αυξημένο ενδιαφέρον.

Ίσως οι Γερμανοί να κάνουν προκρατήσεις επειδή γνωρίζουν την κατάσταση, τόνισε, γιατί είναι αλήθεια πως έχουμε πληθωρισμό άνω του 10% στη Γερμανία και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται σκορπώντας ανησυχίες καθώς η Γερμανία επηρεάζεται πολύ περισσότερο από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες λόγω της μεγαλύτερης εξάρτησής της από το Ρωσικό φυσικό αέριο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα