Περιζήτητη η Ελλάδα στους εργαζόμενους στην TUI για εργασία εξ αποστάσεως

08 Sep 2022, 12:25 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Περιζήτητη η Ελλάδα στους εργαζόμενους στην TUI για εργασία εξ αποστάσεως

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι εργαζόμενοι της TUI έχουν τη δυνατότητα για εργασία εξ αποστάσεως έως 30 εργάσιμες ημέρες το χρόνο, κατά την οποία θα μπορούν να εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι από τη Γερμανία, είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο πρόγραμμα TUI Workwide, και ακολουθούν οι συνάδελφοί τους στο Ην. Βασίλειο και την Ισπανία. Η Ισπανία είναι η κορυφαία στη λίστα χωρών από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι της TUI, όμως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα είναι επίσης δημοφιλείς προορισμοί, όπως και το Περού, το Κουρακάο και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Εφόσον το επιτρέπει το προφίλ εργασίας, η διαμονή συμφωνείται με τον διευθυντή, δεν επηρεάζει την ευρύτερη ομάδα και οι συνθήκες στο χώρο είναι κατάλληλες, οι υπάλληλοι της TUI μπορούν να εργάζονται σχεδόν από οπουδήποτε σε προσωρινή βάση.

Επιπλεον η TUI προσφέρει ευελιξία στους εργαζομένους της και εντός των συνόρων καθώς  ακόμη και στο Ανόβερο, τη Στοκχόλμη ή το Λονδίνο, πολλοί εργαζόμενοι μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα εργάζονται από το σπίτι ή στο γραφείο.

Ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του παγκόσμιου προγράμματος TUI Workwide, σχεδόν 800 εργαζόμενοι από 34 διαφορετικές χώρες, εργάσθηκαν με ευέλικτο τρόπο από όλο τον κόσμο για συνολικά 10.000 ημέρες.

Η διαμονή στο εξωτερικό με εργασία εξ αποστάσεως διαρκεί κατά μέσο όρο 8,5 ημέρες και ο τόπος εργασίας μπορεί να επιλεχθεί ελεύθερα με τους εργαζομένους, μέχρι στιγμής, να έχουν στήσει το φορητό τους γραφείο σε 82 διαφορετικές χώρες στο πλαίσιο του TUI Workwide, έχοντας τη δυνατότητα να το καταστήσουν μια προέκταση των οικογενειακών διακοπών, μια επίσκεψη σε μέλη της οικογένειας ή φίλους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ή απλώς χρόνο σε ένα μέρος όπου πάντα ήθελαν να δουλέψουν.

"Προσφέρουμε στους συναδέλφους μας μεγάλη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο οργανώνουν την εργασία τους - τοπικά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τα τελευταία δύο χρόνια έδειξαν ότι η εικονική συνεργασία είναι αποτελεσματική και λειτουργεί καλά και πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα. Ταυτόχρονα, βλέπουμε επίσης ότι το γραφείο ως χώρος εργασίας συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Εκεί μπορεί να βιωθεί η εταιρική κουλτούρα της TUI, οι δημιουργικές διαδικασίες οργανώνονται ευκολότερα και οι αυθόρμητες ανταλλαγές με συναδέλφους είναι πιο επιτυχημένες. Ευελιξία όσον αφορά την τοποθεσία εργασίας και τις ώρες εργασίας από τη μία πλευρά, τα γραφεία ως τόπος συνεργασίας και ανταλλαγής από την άλλη – και οι δύο έννοιες συνδυάζονται στην TUI και αλληλοσυμπληρώνονται», δήλωσε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου TUI, Sybille Reiß.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα