TUI: Aντιμέτωπη με μηνύσεις από τους πιλότους της και 15 τουρίστες

05 Sep 2022, 13:09 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI: Aντιμέτωπη με μηνύσεις από τους πιλότους της και 15 τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι πιλότοι της TUI μηνύουν τον ταξιδιωτικό οργανισμό για αλλαγές που εφάρμοσε στις αποδοχές ασθενείας και τις συντάξεις.

Οι πιλότοι ισχυρίζονται ότι η TUI απέκρυψε την αληθινή φύση των αλλαγών αυτών στο ανανεωμένο σχέδιο αποδοχών ασθενείας το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τη μήνυση, δεν υπήρξε ολοκληρωμένη ενημέρωση των πιλότων ή του σωματείου BALPA για τις αλλαγές κατά την περίοδο που διεξάγονταν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Οι πιλότοι ισχυρίζονται επίσης ότι η αναθεώρηση κατάργησε την εγγυημένη αύξηση 5% στους μισθούς, καθώς και τις αλλαγές στις συντάξεις.

Η TUI από την πλευρά της διαφωνεί με τους ισχυρισμούς αυτούς, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε μια «νόμιμη διαβούλευση».

Όπως μεταδίδουν οι Sunday Times, οι πιλότοι σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια δήλωσαν ότι οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σχεδόν κατά το ήμισυ.

Η TUI βρίσκεται αντιμέτωπη και με νομικές ενέργειες από 15 τουρίστες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπέφεραν από γαστρική νόσο κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Jaz Aquamarine Hotel στην Αίγυπτο σε μια περίοδο από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του 2022.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα