Αυστηρή κριτική στις αεροπορικές από τον DER Touristik: "Ήταν ένας απλός κανόνας των τριών!"

02 Aug 2022, 16:45 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αυστηρή κριτική στις αεροπορικές από τον DER Touristik: "Ήταν ένας απλός κανόνας των τριών!"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επίθεση στις αεροπορικές εταιρίες και στις εταιρίες υπηρεσιών εδάφους των αεροδρομίων για έλλειψη προετοιμασίας ενώπιον της εφετινής καλοκαιρινής σεζόν, εξαπέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελβετικού σκέλους του τουρ οπερέιτορ DER Touristik και πρώην στέλεχος των TUI και Alltours, Dieter Zümpel.

Την ώρα που οι μεγαλύτεροι τουρ οπερέιτορ έχουν τηρήσει σιγή ιχθύος για την κατάσταση στα αεροδρόμια, αποφεύγοντας να προβούν σε σχόλια για τα εμπόδια που συναντούν οι ταξιδιώτες, ο κ. Zümpel μίλησε σε εφημερίδα του ομίλου CH Media για έλλειψη ενός (αναγκαίου) ποσοστού πρόβλεψης το οποίο απαιτούνταν από τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να διαχειριστούν επιτυχώς την επιστροφή των ταξιδιωτών στις αερομεταφορές, παρότι είναι ξεκάθαρο ότι οι εταιρίες αυτές χρειάστηκε να προβούν σε περικοπές κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Όπως επισήμανε, «εάν διαμορφώνεις ένα πτητικό πρόγραμμα, χρειάζεται να διαθέτεις το κατάλληλο προσωπικό. Είναι ένας απλός κανόνας των τριών! Όμως τώρα, μερικές αεροπορικές εταιρίες λειτουργούν λες και τα Χριστούγεννα θα έρθουν ως έκπληξη!».

Η ισχυρή αύξηση της ζήτησης για κρατήσεις το καλοκαίρι οφειλόταν τελικά και στη μεγαλύτερη, και προφανώς μη ρεαλιστική προσφορά πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρίες, τόνισε.

Πλέον εξαρτάται από τους οργανωτές να αλλάξουν τις κρατήσεις για τα ταξίδια των πελατών τους. Ο κ. Zümpel τόνισε ότι πολλές αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια και εταιρίες υπηρεσιών εδάφους έχουν κάνει λάθος προετοιμασία. Δε μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι η συνεργασία με την Swiss συχνά ήταν δύσκολη μετά την έναρξη της πανδημίας και υπήρχαν σοβαρές καθυστερήσεις, δήλωσε και πρόσθεσε ότι στη θέση του αερομεταφορέα ότι φταίνε άλλοι, απάντησε ότι δεν πρόκειται για συνεργασία, χαρακτηρίζοντας τις αιτιάσεις της Swiss αλαζονικές.

Ο κ. Zümpel δεν απέκλεισε την πιθανότητα ορισμένοι πελάτες να προτιμούν πλέον τα ταξίδια με αυτοκίνητο, καθώς οι εικόνες από μεγάλες ουρές ταξιδιωτών και τα δημοσιεύματα για χαμένες αποσκευές κάνουν τα αεροπορικά ταξίδια ανεπιθύμητα. Επιπλέον, οι πτήσεις, σε γενικές γραμμές, έχουν γίνει πιο ακριβές λόγω της αύξησης του κόστους καυσίμων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα