Γιατί η Τουρκία είναι πιο ανταγωνιστική το 2022 από την Ελλάδα και την Ισπανία για τους Γερμανούς τουρίστες

13 May 2022, 12:12 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γιατί η Τουρκία είναι πιο ανταγωνιστική το 2022 από την Ελλάδα και την Ισπανία για τους Γερμανούς τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ρεκόρ τουριστικών ροών από τη Γερμανία αναμένεται να υποδεχθεί αυτή τη σεζόν η Τουρκία, όπως προκύπτει από την εικόνα των κρατήσεων στους μεγαλύτερους γερμανούς τουρ οπερέιτορ. Μάλιστα, ο διευθυντής του τουρ οπερέιτορ, σπεσιαλίστα για την Τουρκία, Bentour, Deniz Ugur, επισημαίνει ότι οι κρατήσεις εδώ και πολλές εβδομάδες ξεπερνούν τα επίπεδα 2019 κατά 30%.

Η ισχυρή ζήτηση διακοπών στην Τουρκία αφορά κυρίως την Αττάλεια αλλά και τα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ Öger Tours. Η TUI, η οποία φιλοδοξεί να διακινήσει πάνω από 1,5 εκατ. ταξιδιώτες στην Τουρκία από τις 13 αγορές της το 2022, καταγράφει επίσης την ίδια εικόνα, με τα δύο τρίτα να κάνουν κράτηση για την Αττάλεια και το υπόλοιπο ένα τρίτο στα τουρκικά παράλια.

Η αύξηση τιμών σε σχέση με το 2019, η οποία φέτος κυμαίνεται από 5% έως 10%, δεν φαίνεται να επηρεάζει τη ζήτηση. Σύμφωνα με τον Bentour, οι Γερμανοί ταξιδιώτες κάνουν κρατήσεις χωρίς να επηρεάζονται από τις αυξημένες τιμές, ενώ στον Öger επισημαίνουν ότι οι ταξιδιώτες στην Τουρκία με νόμισμα το ευρώ έχουν χαμηλότερα επιπλέον κόστη σε σύγκριση με τις διακοπές στην Ισπανία ή την Ελλάδα.

Παρόλ΄αυτά, εξαιτίας του πολέμου, η Τουρκία αναμένεται να χάσει 1,5 εκατ. Ουκρανούς τουρίστες καθώς και σημαντικό ποσοστό Ρώσων τουριστών, έναντι των 7 εκατ. που θα είχε εάν δεν είχε συμβεί η γεωπολιτική κρίση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ferien Touristik, μόλις το ένα πέμπτο των Ρώσων που είχαν προγραμματιστεί να επισκεφθούν την Τουρκία θα κάνουν διακοπές στη χώρα αυτή τη χρονιά.

Το γεγονός αυτό προσφέρει νέες ευκαιρίες για τους Γερμανούς τουρ οπερέιτορ. Όπως επισήμανε ο διευθυντής του FTI, Ralph Schiller, στο Φόρουμ RTK που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου στην Αττάλεια, υπάρχουν πολλές αναζητήσεις για ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούσαν με άλλες εθνικότητες τουριστών.

Επιπλέον, ο Studiosus αναφέρει επιστροφή των ταξιδιωτών στην Τουρκία όμως με περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά τη συνολική ζήτηση.

Στην Ikarus υπάρχει ικανοποίηση για την εξέλιξη της ζήτησης, παρότι οι κρατήσεις δεν έχουν επιστρέψει σε επίπεδα 2019, όμως υπάρχουν προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για το φθινόπωρο χάρη στη διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε ο τουρ οπερέιτορ στα τέλη Απριλίου.

Ο Bentour καταγράφει αυξημένη ζήτηση από Γερμανούς νεαρής ηλικίας για ταξίδια στην Τουρκία και ιδιαίτερα από ομάδες ανθρώπων που ενδιαφέρονται για διακοπές περιπέτειας.

Αυτή η πελατεία αποτελεί νέο στόχο του Öger Tours, και σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, στο μέλλον θα υπάρχουν διακοπές παραλίας συνδυαστικά με city break και πολιτιστικά ταξίδια καθώς οι ταξιδιώτες επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες. Επιπλέον, η ανάγκη για απόκτηση πραγματικών εμπειριών θα προσελκύσει άτομα νεαρότερης ηλικίας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα