Studiosus: Δεν θα είναι μια κανονική ταξιδιωτική χρονιά το 2022- H Eλλάδα στο νέο πρόγραμμα

11 Nov 2021, 12:14 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Studiosus: Δεν θα είναι μια κανονική ταξιδιωτική χρονιά το 2022- H Eλλάδα στο νέο πρόγραμμα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τους νέους καταλόγους για το 2022 ανακοίνωσε ο γερμανός τουρ οπερέιτορ Studiosus που ειδικεύεται στα εκπαιδευτικά ταξίδια, με παρουσία της Ελλάδας στις ξεναγήσεις «smart & small» στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν έως 15 άτομα.

Ο τουρ οπερείτορ παρουσιάζει εννέα καταλόγους για τη νέα χρονιά, οι οποίοι αποτελούνται από 1.000 σελίδες και προσφέρουν ταξίδια σε 120 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα προσφέρονται περισσότερα από 10 ταξίδια στον νέο Ευρωπαϊκό κατάλογο και μάλιστα σε ορισμένες ημερομηνίες, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να βιώσουν το Ελληνικό Πάσχα.

Η Ιταλία είναι πρωταγωνιστής του προγράμματος «Ευρώπη 2022», ενώ ο τουρ οπερέιτορ παρουσιάζει και πάλι ταξιδιωτικό πρόγραμμα για οικογένειες. Στόχος είναι να ανεβάσει τη διάθεση για ταξίδια με νέες προσφορές. Βαδίζουμε στη νέα σεζόν με υγιή αισιοδοξία, ιδιαίτερα εφόσον οι κρατήσεις για την ερχόμενη χρονιά βρίσκονται σε καλά επίπεδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής, Peter-Mario Kubsch.

Για το 2022, ο κ. Kubsch προβλέπει 50.000 ταξιδιώτες και στην προσπάθεια αυτή, έμφαση θα δοθεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Πριν την πανδημία, με τον Studiosus ταξίδευαν 100.000 ταξιδιώτες.

Tο 2022 δεν θα είναι μια κανονική ταξιδιωτική χρονιά

Η αλήθεια βέβαια, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, είναι ότι συνεχίζει να υπάρχει μακρύς δρόμος για την επαναφορά στα επίπεδα του 2019 και οι κρατήσεις για το 2022 βρίσκονται προς το παρόν στο 50% των επιπέδων του 2019.

Παρά τα θετικά σημάδια, η κρίση δεν έχει παρέλθει και το 2022 δεν θα είναι μια κανονική ταξιδιωτική χρονιά, υπογράμμισε, καθώς λίγο ή πολύ όλοι θα πρέπει να περιμένουν ότι θα υπάρχουν περιορισμοί. Ο τουρ οπερέιτορ λαμβάνει σοβαρά τα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών του, ρωτώντας τακτικά για τη γνώμη τους.

Ο κ. Kubsch εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του προέδρου της ένωσης γερμανών τουρ οπερέιτορ, DRV, κ. Norbert Fiebig κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης που διεξήχθη φέτος στην Ελλάδα. Όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Studiosus, είναι σημαντική η έκκληση Fiebig για την επανεξέταση ζητημάτων του κλίματος και προέβλεψε ότι οι σχετικές πολιτικές πιέσεις θα αυξηθούν στο μέλλον. Η επιθυμία των πελατών να συγκρίνουν τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις όσον αφορά τη συμβατότητά τους με την προστασία του κλίματος θα ενταθεί, επομένως είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τους εργαζομένους στις πωλήσεις και να τους πληροφορήσουμε για το αποτύπωμα άνθρακα στα ταξίδια. Όσον αφορά το 2021, ο Studiosus διεξήγαγε ταξίδια μόνο με αποζημίωση για τις εκπομπές άνθρακα.

Η οικονομική χρονιά του 2021 χαρακτηρίστηκε ως ικανοποιητική από τον κ. Kubsch. Παρά τις προκλήσεις, τα εκπαιδευτικά ταξίδια κατάφεραν να αρχίσουν και πάλι να ανακάμπτουν όσον αφορά τον αριθμό των ταξιδιωτών. Κατά το δεύτερο μισό του έτους πάνω από 13.000 επισκέπτες θα ταξιδέψουν με τους Studiosus και Marco Polo, έπειτα από μόλις 9.650 που καταγράφηκαν ολόκληρο το 2020. Το 2021 καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε 38 χώρες έναντι 120 προορισμών υπό άλλες συνθήκες, είπε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα