Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος που καλείται να διασώσει την TUI

18 Sep 2020, 11:16 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος που καλείται να διασώσει την TUI

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tην αύξηση κεφαλαίου της TUI κατά 0,7%, που ισοδυναμεί με 1 δισ. ευρώ, θα προτείνει ο διευθύνων σύμβουλος, Fritz Joussen, σύμφωνα με τη Handelsblatt, εν όψει μιας χειμερινής περιόδου η οποία αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη από την καλοκαιρινή που μόλις πέρασε.

Ενώ οι μέτοχοι του μεγάλου ανταγωνιστή της, FTI, χρειάστηκε να συμβάλλουν οικονομικά στην εταιρία προκειμένου αυτή να λάβει δάνειο-γέφυρα από τη Γερμανική κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βαυαρίας, δεν υπήρξε η ίδια απαίτηση για την TUI.

Ωστόσο, πλέον γίνεται φανερό οτι οι μέτοχοι της TUI θα πρέπει να προβούν σε σημαντικές επενδύσεις στην εταιρία εάν επιθυμούν να διατηρήσουν τη θέση τους στην ιδιοκτησία της.

Τη μεγαλύτερη συμβολή έχει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Alexei Mordashov (η περιουσία του αποτιμάται σε 19 δισ. δολάρια), ο οποίος διαθέτει το 24,89% της TUI, μέσω της κυπριακής Unifirm Limited, ο οποίος θα χρειαστεί να συμβάλλει με το ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι ο Hamed El Chiaty μέσω της DH Deutsche Holdings Limited με μερίδιο 5,1%, η Ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων Riu με μερίδιο 3,6% καθώς και άλλοι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές.

Η εταιρία χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση δεδομένου ότι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο είχε απώλειες 1,1 δισ. ευρώ με πτώση 98,5% των πωλήσεων έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Εάν συνυπολογισθούν και οι 9 μήνες που έχουν ήδη περάσει μέσα στο οικονομικό έτος, οι απώλειες ανεβαίνουν στα 2 δισ. ευρώ.

Οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι συγκρατημένες προοπτικές βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης, οδηγούν στην εκτίμηση οχι η χειμερινή σεζόν θα είναι ακόμη πιο σκληρή για τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα