TUI: Ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού μετά την πανδημία – Τα σχέδια του ομίλου για τη ρευστότητα

01 Sep 2020, 16:04 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI: Ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού μετά την πανδημία – Τα σχέδια του ομίλου για τη ρευστότητα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την εκτίμησή του οτι η τουριστική δραστηριότητα θα ανακάμψει γρήγορα μόλις ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Friedrich Joussen, στο συνέδριο του fvw.

Ο κ. Joussen μίλησε για τα σχέδια της εταιρίας του να διατηρήσει τη ρευστότητα, καθώς τα μηνιαία έξοδά της ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ. Μία από τις επιλογές της, όπως είπε, είναι η απόσυρση του ομίλου από ορισμένες δραστηριότητες ή τουλάχιστον από μέρος αυτών. 

Μία από τις στρατηγικές της είναι να λειτουργήσει όπως στην περίπτωση της Hapag-Lloyd Cruises, την κοινοπραξία των TUI και Royal Caribbean Group, η οποία πωλήθηκε από τον όμιλο της TUI στην TUI Cruises. Όπως είπε, η βρετανική θυγατρική εταιρία κρουαζιέρας, Marella, μπορεί να έχει την ίδια τύχη, όπως και ξενοδοχειακές δραστηριότητες. 

Για τους αερομεταφορείς ωστόσο, η TUI προγραμματίζει αναδιάρθρωση όπως την ανακατανομή των αεροσκαφών. Για παράδειγμα, η Tuifly θα μειώσει τα αεροσκάφη της από 39 σε 17 για να προσαρμοστεί στη χειμερινή ζήτηση.

Μείωση των προκατήσεων μεγάλης χρονικής περιόδου – Προτεραιότητα η ασφάλεια

Για το μέλλον του τουρισμού, ο κ. Joussen ανέφερε οτι θα υπάρξουν αλλαγές, όπως στις προτιμήσεις των καταναλωτών και η ασφάλεια θα είναι μεγαλύτερο ζητούμενο. Αναμένει σημαντική μείωση των κρατήσεων σε μακρινούς προορισμούς και στις προκρατήσεις διακοπών με μεγάλη απόσταση από την ημερομηνία ταξιδίου.

Ο όμιλος, είπε, μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο κανονικότητας το 2021 καθώς προς το παρόν έχει διπλάσιες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 από όσες προσδοκούσε. Η επιβίωση ή η ακύρωση των κρατήσεων αυτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική κατάσταση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, υπογράμμισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα