Τουρισμός: Οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ ελπίζουν στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής

14 Jun 2019, 11:55 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Τουρισμός: Οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ ελπίζουν στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική αύξηση της ζήτησης στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής –ξεκινούν στα μέσα Ιουνίου- ιδιαίτερα όσον αφορά τους προορισμούς της Μεσογείου όπου υπάρχουν μεγάλες προσφορές, καταγράφουν οι Γερμανοί οργανωτές ταξιδίων. 

Αν και η ζήτηση αυξάνεται, η ξαφνική αύξηση που όλοι περίμεναν στη Γερμανική αγορά δεν έχει ακόμα καταγραφεί. 

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στις μεγάλες εκπτώσεις που εφαρμόζονται στα πακέτα αυτά, τα οποία ανάλογα τον προορισμό μπορεί να είναι φθηνότερα έως και 50%.

 Η Ισπανία εμφανίζει πιο αδύναμη ζήτηση από πέρυσι καθώς προορισμοί της ανατολικής Μεσογείου (Αίγυπτος και Τουρκία) έχουν κάνει ισχυρή επιστροφή αυτό το καλοκαίιρ.

Για το λόγο αυτό, οι Ισπανοί ξενοδόχοι προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις έως 50% στην τιμή του ξενοδοχείου, τις οποίες περνάμε στους πελάτες μας, δήλωσε ο επικεφαλής διαχείρισης προϊόντος διακοπών Ήλιου και Παραλίας της TUI, Patrick Hogrefe.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε, καταγράφεται αύξηση της ζήτησης για Ισπανία, ακόμη και στις προσφορές τελευταίας στιγμής.

Έπειτα από μια ασυνήθιστη περίοδο κρατήσεων των πρώτων μηνών της χρονιάς, οι κρατήσεις, ιδιαίτερα τελευταίας στιγμής, τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης, δήλωσε ο επικεφαλής του σπεσιαλίστα Five before Flight του FTI, Sabine Prehauser.

Ελλάδα, Μαγιόρκα και Ιταλία είναι στον FTI κορυφαίοι προορισμοί για αυτή τη χρονιά, όμως και η Τουρκία και η Αίγυπτος, που έχουν σχετικά καλές πωλήσεις, προσφέρουν εκκπτώσεις.

Σύμφωνα με τον οργανωτή Schauinsland Travel, οι προσφορές τελευταίας στιγμής φέτος σχετίζονται λιγότερο με τον προορισμό, καθώς όλοι τους προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επίπεδο ξενοδοχείων. Στα αεροδρόμια, η εικόνα είναι διαφορετική με τα μακρινότερα να έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και τα δημοφιλή να παρουσιάζουν έλλειψη θέσεων, επομένως οι προσφορές τελευταίας στιγμής εξαρτώνται από το αεροδρόμιο αναχώρησης, επισημαίνουν στον οργανισμό. Μάλιστα, οι κρατήσεις, χάρη στις προσφορές, βρίσκονται σε ανώτερα από τα επίπεδα των περασμένων ετών. 

Η Schauinsland Travel αποδίδει την πτώση της ζήτησης για Ισπανία και στην έλλειψη πτήσεων, και για το λόγο αυτό επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό συνδέσεων με τη Φουερτεβεντούρα.

Επίσης, οι οργανωτές ταξιδίων οφείλουν να προσφέρουν ανακαινισμένα ξενοδοχεία στους ταξιδιώτες, οι οποίοι όλο και περισσότερο αναζητούν καλύτερες υποδομές.

Στον Thomas Cook αναμένουν ότι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Ο τουρ οπερέιτορ διαθέτει στην αγορά προσφορές για ταξίδια στα Κανάρια, τη Βουλγαρία, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα, την Ταϋλάνδη, το Μαυρίκιο, τη Τζαμάικα και τη Δομινικανή Δημοκρατία. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα