Fosun: Προσφορά για την εξαγορά της Thomas Cook

10 Jun 2019, 15:02 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Fosun: Προσφορά για την εξαγορά της Thomas Cook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προσφορά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Thomas Cook ετοιμάζεται να υποβάλλει μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές επενδυτικές εταιρίες, η Fosun Holding, ιδιοκτήτρια του 85% των Club Med και του 18% της Thomas Cook, σύμφωνα με το Sky News.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το ενδεχόμενο αγοράς βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, όμως η Fosun έχει ήδη ορίσει ως σύμβουλο για το deal την JP Morgan.

Η επίσημη πρόταση ενδέχεται να ανακοινωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες και δεν θα αφορά τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου της Thomas Cook.

Εάν η πρσφορά γίνει αποδεκτή, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην βρετανική αγορά.

Σήμερα, Δευτέρα, η Thomas Cook επιβεβαίωσε 'oτι δέχθηκε προκαταρκτική προσφορά από τον κινεζικό όμιλο, επισημαίνοντας οτι οι εταιρίες βρίσκονται σε συζητήσεις χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα ότι αυτές θα οδηγήσουν σε υποβολή επίσημης προσφοράς καθώς και οτι θα εξετασθούν και άλλες.

Η Fosun στοχεύει στην εξάπλωσή της στην Ευρώπη καθότι το 80% της τουριστικής κίνησης από την Κίνα συγκεντρώνεται σε μεγάλα τουριστικά κέντρα της Ευρώπης. Την ίδια ώρα, το 40% των κερδών του τουριστικού τμήματος της Fosun δημιουργούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, το 50% στην ασιατική και τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα