Ruefa: Η Ελλάδα σαρώνει στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής των Αυστριακών

06 Jun 2019, 12:29 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Ruefa: Η Ελλάδα σαρώνει στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής των Αυστριακών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλες προσφορές για Ελλάδα και Ισπανία, που αφορούν ταξίδια την υψηλή σεζόν, είναι διαθέσιμες στην αυστριακή αγορά αυτό το καλοκαίρι όσο βαίνουμε στην περίοδο κρατήσεων τελευταίας στιγμής, ωστόσο οι δύο προορισμοί φέτος χάνουν μερίδιο εξαιτίας της ισχυρής επανόδου της Τουρκίας.

Αυτό επισημαίνει το εκτενέστερο δίκτυο τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, Ruefa.

Η Ruefa αποκαλύπτει οτι οι κορυφαίοι προορισμοί στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για τους Αυστριακούς το 2019 είναι η Ελλάδα με μερίδιο 20% στο σύνολο των πωλήσεων στη Ruefa, η Ισπανία με μερίδιο 11%, η Ιταλία, η Τουρκία και η Αίγυπτος που παρουσιάζει αύξηση 15%.

Οι αυστριακοί τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν οτι ο κρύος Μάιος ενέπνευσε τους Αυστριακούς να προβούν τώρα σε κρατήσεις διακοπών ενώ υπάρχουν ακόμα περιθώρια και ευνοϊκές προσφορές σε περιζήτητους προορισμούς.

Η εφετινή χρονιά δεν είναι συγκρίσιμη με τις περασμένες καθώς οι κρατήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ruefa, Walter Krahl.

Την ώρα που η Τουρκία επιστρέφει με πολλές και ελκυστικές προσφορές, εξακολουθούν να υπάρχουν χωρητικότητες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ιδιαίτερα στην Ισπανία και την Ελλάδα, τους δύο προορισμούς με τις περισσότερες πωλήσεις τις περασμένες καλοκαιρινές σεζόν, δήλωσε.

Αυτό σημαίνει επίσης οτι η κατηγορία κρατήσεων τελευταίας στιγμής αναβιώνει φέτος, χάρη στην αυξημένη προσφορά από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους από τη Βιέννη, με σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα για κλασικούς προορισμούς διακοπών. 

Η Τουρκία παρουσιάζει αύξηση κρατήσεων 61,1% και ξεχωρίζει με διαφορά από τις ακριβότερες διακοπές στην Ισπανία και την Ελλάδα φέτος. Την Τουρκία προτιμούν κυρίως οι οικογένειες Αυστριακών με στοχευμένες προσφορές που αφορούν all inclusive πακέτα σε ευρύχωρες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Συνολικά, οι κρατήσεις για τη θερινή σεζόν βρίσκονται ελαφρώς επάνω από τα επίπεδα ρεκόρ της περασμένης χρονιάς και είμαστε αισιόδοξοι οτι θα είναι ένα καλό καλοκαίρι, παρότι ίσως όχι πλέον με τους ρυθμούς ανάπτυξης των πρόσφατων ετών, τόνισε ο κ. Krahl. 

Το κλασικό πακέτο καλοκαιρινών διακοπών συνεχίζει να δέχεται τις περισσότερες κρατήσεις, ιδιαίτερα από οικογένειες που προτιμούν μεγάλους οργανωτές ταξιδίων για την υψηλή σεζόν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το 2019, παρατηρείται αυξανόμενη τάση για εξατομικευμένα ταξίδια. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Krahl, η ανάγκη για εξατομικευμένα ταξίδια και εκτενείς συμβουλές συνεχίζει να αυξάνεται και οι Αυστριακοί είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα για αυτά και αυτός είναι ο λόγος που ταξιδεύουν λιγότερο συχνά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα