Thοmas Cook: Δεν υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας

20 May 2019, 10:38 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Thοmas Cook: Δεν υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Thomas Cook δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, όπως διευκρινίζεται από τη διοίκηση του ομίλου, με αφορμή την επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εξαμήνου, που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και προκάλεσαν ανησυχίες στο ταξιδιωτικό κοινό.

Όπως τονίζεται, το δάνειο των 300 εκατ. λιρών που έχει εξασφαλίσει ο τουρ οπερέιτορ εγγυάται ότι δεν υπάρξουν προβλήματα κατά την χειμερινή περίοδο, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ταμειακές ροές είναι εξασφαλισμένες, καθώς η πλειονότητα των κρατήσεων και οι πληρωμές γίνονται αυτή την περίοδο.

Επιπλέον υπάρχει ενδιαφέρον για την πιθανή πώληση των αεροπορικών εταιρειών του ομίλου, χωρίς να αποσαφηνίζεται ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι.

Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι η Lufthansa θα ήθελε να αναλάβει την αεροπορική εταιρεία του ομίλου Condor, ειδικά για τις μακρινές πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Για τις πτήσεις της Condor σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις ενδέχεται να μη δοθεί έγκριση από τις Αρχές για τον ανταγωνισμό.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Thomas Cook δεν πιέζεται να πωλήσει αεροπορικές εταιρείες και αυτό θα συμβεί μόνο εάν έχει αξία μια τέτοια πώληση και υπό τη δέσμευση του αγοραστή ότι θα μεταφέρει τους πελάτες του Τhomas Cook.

Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών του τουρ οπερέιτορ απάντησε στο Facebook στους ανησυχούντες πελάτες ότι όλα λειτουργούν κανονικά, οι πελάτες ταξιδεύουν χωρίς πρόβλημα και πηγαίνουν στις διακοπές τους και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Υπενθύμισε επίσης ότι στα πακετα διακοπών προσφέρεται προστασία της ATOL προστασία.

Οργανώνουμε τις διακοπές των πελατών μας για πάνω από 175 χρόνια και αυτό θα συνεχισθεί για πολλά χρόνια ακόμη, ήταν το μήνυμα καθησυχασμού του κόσμου από την ομάδα του Thomas Cook.

 

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα