TUI: Ποιοί παράγοντες παρατείνουν την αίσθηση των διακοπών

16 May 2019, 14:00 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

TUI: Ποιοί παράγοντες παρατείνουν την αίσθηση των διακοπών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περί τις 43 ώρες διαρκεί η περίοδος εξοικείωσης των ταξιδιωτών με τον προορισμό μετά το πέρας των οποίων καταφέρνουν να νιώσουν στο απόγειό της την αίσθηση των διακοπών, σύμφωνα με έρευνα της TUI Hν. Βασιλείου που διεξήχθη σε συνεργασία με το Affective Brain Lab του Πανεπιστημίου University College London.

Ο μέσος ταξιδιώτης ωστόσο χάνει το αίσθημα αυτό σε λιγότερες από 4 ημέρες μετά το άνοιγμα των αποσκευών του μετά την επιστροφή στο σπίτι.

Η έρευνα αποκαλύπτει 30 παράγοντες που πυροδοτούν συναισθήματα διακοπών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η αίσθηση ζεστασιάς του ήλιου στο δέρμα, η αποβίβαση από το αεροσκάφος, η αίσθηση της ζέστης και ο ήχος της θάλασσας.

Το 95% των Βρετανών εύχονται να μπορούσαν να κρατήσουν την αίσθηση διακοπών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η TUI εξετάζει επιλογές όπως την εγκατάσταση στα ξενοδοχεία φωτογραφικών θαλάμων ώστε οι τουρίστες να μπορούν να αποτυπώνουν στιγμιότυπα από την περίοδο των διακοπών και να τα αναβιώνουν βλέποντας και πάλι τις φωτογραφίες μετά το πέρας των διακοπών.

Η TUI αναπτύσσει επίσης ένα νέο προϊόν μέσα στη χρονιά το οποίο θα συμβάλλει στην επέκταση της αίσθησης διακοπών μετά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε οτι ένας στους 3 Βρετανούς ξεκινούν αναζήτηση των επόμενων διακοπών λιγότερες από 3 εβδομάδες μετά την επιστροφή τους από τις προηγούμενες, και το 22% κάνει κράτηση για τις επόμενες μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την επιτροφή στο σπίτι.

Δείτε το σχετικό βίντεο της TUI

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα