1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ: Ο θαλάσσιος τουρισμός σε μια γιορτή στη Μαρίνα του Αλίμου

14 Apr 2018, 17:31 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βίκη Τρύφωνα

1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ: Ο θαλάσσιος τουρισμός σε μια γιορτή στη Μαρίνα του Αλίμου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεχίζεται στην Μαρίνα Αλίμου το 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού, όπου επαγγελματίες και κοινό μπορούν να επισκεφθούν περισσότερα από …. Σκάφη διαφόρων τύπων και μεγεθών, και 54 περίπτερα επαγγελματιών και φορέων. 

Τα περίπτερα και τα σκάφη περιηγήθηκε σήμερα 14 Απριλίου 2018, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) Ελένη Βρυώνη και Ευθύμη Μπιμπή, και τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας MACT MEDIA, συνδιοργανώτριας του Φεστιβάλ, Γιώργο Καραχρήστο. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ ενημερώθηκε ατομικά από πολλούς επαγγελματίες για την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού, μια από τις ειδικές μορφές τουρισμού στις οποίες επενδύει ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο. 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA Γιώργος Καραχρήστος και η Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Ελένη Βρυώνη

 

Ο κ. Καρίμαλης, άλλωστε, «άνοιξε» τη συνεδριακή εκδήλωση του Σαββάτου με τίτλο «Γιώτινγκ: Προσιτή οικονομική λύση για ποιοτικό τουρισμό στην πανέμορφη Ελλάδα», παρουσιάζοντας τους προορισμούς θαλάσσιου τουρισμού.

Στην εκδήλωση κατόπιν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο  Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένης Μπακόπουλος παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών και υποδομών ελλιμενισμού σκαφών στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του Γιώτινγκ.

Παορυσιάστηκαν επίσης τα παραδείγματα της Ύδρας και της Μήλου ως προορισμοί γιώτινγκ.

Οι αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες στο Φεστιβάλ

Τις συνεδριακές εργασίες της ημέρας έκλεισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και μέλος του ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ Πάρις Λουτριώτης ο οποίος ανέλυσε τις Διαδικασίες ναύλωσης σκάφους για προσιτές διακοπές.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι και την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, όπου, μετά από πρόσκληση του ΣΙΤΕΣΑΠ και της Mact Media Group, θα πραγματοποιηθεί η Εκδήλωση Λήξης του Ετήσιου Συνεδρίου DESTINATION EXPO ASTA 2018 (American Society of Travel Agents), που συν-διοργανώνει η FedΗΑΤΤΑ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού).  Οι σύνεδροι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού (12-16 Απριλίου) στη Μαρίνα Αλίμου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό γιώτινγκ και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας με επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα