Δυναμική "εισβολή" της Google στον σχεδιασμό διακοπών με τη χρήση συστάσεων και τεχνητής νοημοσύνης

29 Mar 2024, 10:31 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Δυναμική "εισβολή" της Google στον σχεδιασμό διακοπών με τη χρήση συστάσεων και τεχνητής νοημοσύνης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Google ανανεώνει το λογισμικό της για τους χάρτες Google Maps, με σκοπό να διευκολύνει την έμπνευση για ταξίδια και τις συστάσεις για έναν προορισμό διακοπών.

Ήδη από αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες των Google Maps σε περισσότερες από 40 πόλεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα αρχίσουν να βλέπουν λίστες με συστάσεις στους προορισμούς ενώ προοδευτικά μέσα στον μήνα, η λειτουργία αυτή θα επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο στις πλατφόρμες Android και iOS για κινητά.

Με τις νέες ενημερώσεις, οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύπτουν επιλεγμένες λίστες με τοπικές προτάσεις μερών από άτομα που γνωρίζουν την πόλη μέσα και έξω αλλά και από αξιόλογες πηγές όπως τα Lonely Planet, The New York Times και OpenTable, να προσαρμόζουν τις δικές τους λίστες και να αποκτούν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η προγραμματισμός των διακοπών.

Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία κάνοντας αναζήτηση για μία πόλη στο Google Maps και έπειτα σύροντας προς τα επάνω.

Στις συστάσεις περιλαμβάνονται και προτάσεις εστιατορίων τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον άλλων χρηστών, βάσει τριών κριτηρίων: trending, top-rated και hidden gems.

Eπιπλέον, η Google ανακοίνωσε μια ανανέωση στην υπηρεσία Search Generative Experience (SGE), που θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν ταξιδιωτικά προγράμματα και να συνθέτουν ιδέες για το ταξίδι τους χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Η Google επιδιώκει έτσι να συμβαδίσει με άλλες εταιρίες, όπως οι Mindtrip και Layla, που ήδη εφαρμόζουν τις ικανότητες της τεχνητής νοημοσύνης στο σχεδιασμό ενός ταξιδιού.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα βασίζεται σε πληροφορίες από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, καθώς και φωτογραφίες, κριτικές και άλλα στοιχεία που έχουν υποβάλει οι χρήστες της για οποιοδήποτε προορισμό. Επομένως, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από την τεχνητή νοημοσύνη να σχεδιάσει ένα πενταήμερο ταξίδι σε έναν προορισμό με έμφαση σε κάποια δραστηριότητα, και να λαμβάνουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει σχετικές συστάσεις, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούν να εξάγουν στο Gmail, στο Google Docs ή στους Maps.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα