Έρχεται στην Ελλάδα η τουρκο-κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Trendyol

12 Jan 2024, 07:33 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Έρχεται στην Ελλάδα η τουρκο-κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Trendyol

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η δραστηριοποίηση της τουρκο-κινεζικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Trendyol επίκειται σε Ελλάδα, Ρουμανία, Ουγγαρία και Τσεχία εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

Σημειώνεται ότι ο Κινεζικός όμιλος Alibaba κατέχει το 76,1% της Trendyol από το 2018. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Δ/ντή του Ομίλου Trendyol, κ.Erdem Inan "Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα εισέλθουμε στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε με τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία και την επόμενη περίοδο θα αυξήσουμε τον αριθμό των χωρών που δραστηριοποιούμαστε, με πρώτους στόχους την Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία...Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους 300.000 προμηθευτές μας να πωλούν σε περιοχές που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις Χώρες του Κόλπου. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 2 εκατ. ενεργούς πελάτες και να ξεπεράσουμε τα 4 εκατ. παραγγελίες στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης μέχρι το τέλος του 2024, φθάνοντας σε όγκο πωλήσεων στα 350 εκατ. δολ.".

Η αποτίμηση της Trendyol που ιδρύθηκε το 2010 από τον Τούρκο επιχειρηματία κ. Demet Mutlu, έφτασε στα 16,5 δισ. δολάρια το 2021. Η εταιρεία εξελίχθηκε από μια διαδικτυακή αγορά μόδας σε μια διαδικτυακή αγορά ποικιλίας προϊόντων π.χ. καλλυντικά, ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, αθλητικό εξοπλισμό κ.ά. Επίσης, έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, επιχειρώντας ακόμη και την παράδοση τροφίμων με το Trendyol Go. Επίσης, λειτουργεί ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών μόδας με την ονομασία Dolap και επίσης έχει εισάγει και το δικό της δίκτυο παράδοσης, το Trendyol Express.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Βουκουρέστι.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα