Τεχνητή νοημοσύνη: 2 στους 3 ταξιδιώτες θέλουν να τη δοκιμάσουν – Πιο ικανοποιημένοι από τις διακοπές όσοι τη χρησιμοποιούν

27 Sep 2023, 16:54 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τεχνητή νοημοσύνη: 2 στους 3 ταξιδιώτες θέλουν να τη δοκιμάσουν – Πιο ικανοποιημένοι από τις διακοπές όσοι τη χρησιμοποιούν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα δύο τρίτα (64%) των ταξιδιωτών δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διαδικασία έρευνας και προγραμματισμού ταξιδιών στο μέλλον, ή το έχουν ήδη κάνει.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της εταιρίας-δημιουργού του προσωπικού συμβούλου τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια, GuideGeek, Matador Network, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ερωτηθέντων.

Πάνω από το 16% δήλωσαν ότι έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στον προγραμματισμό των διακοπών τους με την πλειονότητα εξ αυτών να αναφέρει ως λόγο την εξοικονόμηση χρόνου στον προγραμματισμό (60%) και τον εντοπισμό δραστηριοτήτων και ατραξιόν που δεν γνώριζαν (70%).

Όσοι ταξιδεύουν περισσότερο, τείνουν να χρησιμοποιούν πιο πολύ την τεχνητή νοημοσύνη για τους ίδιους σκοπούς. Ανάμεσα σε καλοκαιρινούς ταξιδιώτες, όσοι έκαναν πάνω από 10 ημέρες διακοπές ήταν 30% πιο πιθανό να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη από εκείνους που ταξίδεψαν για μικρότερο χρονικό διάστημα. Η ίδια τάση καταγράφεται και στα επαγγελματικά ταξίδια.

Σε γενικές γραμμές, όσοι χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη, ήταν πιο ικανοποιημένοι από τη διαμονή και τις δραστηριότητες των διακοπών τους. Οι καλοκαιρινοί ταξιδιώτες που δεν τη χρησιμοποίησαν στον προγραμματισμό ταξιδιού, ήταν κατά 57% πιθανότερο να μείνουν δυσαρεστημένοι από τις διακοπές τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα