Γιατί να μάθω Python; 3 λόγοι για να κάνετε προγραμματισμό με Python

02 Mar 2022, 13:09 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TornosNews.gr

Γιατί να μάθω Python; 3 λόγοι για να κάνετε προγραμματισμό με Python

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Python είναι μια δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού με μια ενεργή κοινότητα χρηστών. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια καριέρα στον κόσμο της τεχνολογίας και του κώδικα, η Python είναι η καλύτερη επιλογή για αρχή. Είναι σχετικά εύκολη στην εκμάθηση και πολυχρηστική, αφού χρησιμοποιείται σε πολλούς κλάδους — από την επιστήμη δεδομένων και το machine learning μέχρι τον σχεδιασμό παιχνιδιών.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους κυριότερους λόγους που αξίζει να μάθετε Python. Στο instateacher θα βρείτε κορυφαίους καθηγητές προγραμματισμού με εμπειρία και γνώση στη διδασκαλία γλωσσών προγραμματισμού.

Τι είναι η Python;

Η Python είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικού σκοπού, που σημαίνει πως χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές εκτός του web development σε αντίθεση με τη JavaScript, την HTML, και τη CSS. Ακόμα και αν υπάρχει εδώ και 30 χρόνια, μόλις πρόσφατα έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού και συνεχίζει να αποκτά πιστούς ακόλουθους.

1. Είναι ιδανική για αρχάριους

Αν είστε αρχάριοι στον προγραμματισμό, η Python είναι η καλύτερη γλώσσα για να ξεκινήσετε. Ο μεγαλύτερος φόβος των αρχαρίων είναι η δυσκολία που ενέχει η εκμάθηση μιας γλώσσας που δε μοιάζει σε τίποτα με όλες αυτές που έχουν διδαχθεί ως τώρα. Ωστόσο, η Python περιέχει συντακτικό και σχεδιάστηκε ώστε να είναι περιεκτική και εύκολη στην ανάγνωση. Κάτι το οποίο την κάνει αγαπητή στους πρωτάρηδες. Επιπλέον, είναι μια γλώσσα που ερμηνεύεται εύκολα. Δηλαδή, μπορείτε να τρέξετε κάθε σειρά κώδικα μόλις τελειώσετε και αμέσως να την ελέγξετε και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές αν χρειάζεται. Κερδίζετε δηλαδή πολύ χρόνο, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του προγραμματισμού.

2. Η Python είναι πολυχρηστική

Το καλό με αυτή τη γλώσσα προγραμματισμού είναι πως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για μικρά αλλά και για περίπλοκα task. Η Python είναι κατάλληλη για διάφορες βιομηχανίες, όπως επιστήμες δεδομένων, software engineereing, δημιουργία εφαρμογών, AI, και machine learning. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν διαθέσιμες πολλές βιβλιοθήκες Python. Αυτές είναι συλλογές από έτοιμο κώδικα που μπορείτε να διαβάσετε, να κατανοήσετε, και να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ως αρχάριοι.

Ξεκινήστε μαθήματα Python με αξιόπιστους και έμπειρους καθηγητές προγραμματισμού που θα βρείτε εύκολα και γρήγορα στην πλατφόρμα του instateacher

3. Μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας

Υπάρχει τεράστια ζήτηση για προγραμματιστές που γνωρίζουν να χρησιμοποιούν την Python αφού μεγάλες εταιρείες, όπως η DropBox, Netflix, και Facebook, τη χρησιμοποιούν. Για την ακρίβεια, η Google έχει δημιουργήσει τον δικό της οδηγό για Python. Αν ενδιαφέρεστε να απογειώσετε την καριέρα σας, τότε η Python θα σας ανοίξει τους ορίζοντες και θα φέρει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, και μάλιστα με εξαιρετικές απολαβές, ακόμα και αν δεν είναι μεγάλο το επίπεδο αυθεντίας σας. 

Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας αλλά και το βιογραφικό σας ξεκινώντας μαθήματα Python. Επενδύστε σε ένα καλύτερο μέλλον και εμπλακείτε ενεργά στη μεγάλη κοινότητα των προγραμματιστών της Python χωρίς να κοπιάσετε. Επιλέξτε τους καλύτερους καθηγητές για το νέο σας ξεκίνημα, με εγγύηση εμπειρίας, μέσω του instateacher.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα