TSA: H «επόμενη γενιά» σαρωτών ασφαλείας αεροδρομίου

22 Dec 2021, 12:06 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

TSA: H «επόμενη γενιά» σαρωτών ασφαλείας αεροδρομίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πανδημία του κορωνοϊού, έθεσε την κοινωνική απόσταση ως βασική προτεραιότητα στη λειτουργία χώρων όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένας από τους χώρους αυτούς, είναι αναμφισβήτητα τα αεροδρόμια, κυρίως αυτά που βρίσκονται σε κομβικά σημεία που φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες πτήσεις και χιλιάδες επιβάτες.

Πλέον, σε επιλεγμένα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, έχουν εγκατασταθεί σαρωτές ασφαλείας νέας γενιάς, οι οποίοι εξαφανίζουν τις ουρές των επιβατών, αφού μέσα σε μόλις τρία λεπτά, οι επιβάτες μπορούν να βρεθούν από την είσοδο του τερματικού σταθμού στην πύλη τους και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποια λωρίδα προτεραιότητας.

Τα νέα αυτά μηχανήματα ακτίνων Χ που προσφέρουν τρισδιάστατες εικόνες, επιτρέπουν την είσοδο στους επιβάτες χωρίς εκείνοι να χρειάζεται να αφαιρέσουν τις τσάντες, τα υγρά, τους υπολογιστές ή τη ζώνη τους για να περάσουν τον έλεγχο. Οι ταξιδιώτες απλά περνούν από το κουβούκλιο τελευταίας τεχνολογίας και συνεχίζουν το ταξίδι τους χωρίς καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η TSA παρήγγειλε τους νέους σαρωτές έναντι 198 εκατ. δολαρίων και σήμερα τους λειτουργεί δοκιμαστικά με πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα νέα μηχανήματα έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα