5 τεχνολογίες από το μέλλον που θα αλλάξουν τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων

11 Feb 2019, 14:40 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

5 τεχνολογίες από το μέλλον που θα αλλάξουν τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Κωτσόβολος παρουσιάζει τις 5 τεχνολογίες από το μέλλον που θα αλλάξουν τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων 

Στη HORECA, 8-11/02, στο Metropolitan Expo, Περίπτερο B12, C13

Ο τουρίστας θέλει να απολαμβάνει και στο ξενοδοχείο τις τεχνολογικές διευκολύνσεις που έχει πλέον και στο σπίτι του, αναφέρουν οι έρευνες που καταγράφουν τις συνήθειες των σύγχρονων ταξιδιωτών. Άλλωστε οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών και του Internet of Things έχουν γίνει πιο προσιτές από ποτέ. Και μάλιστα τα ξενοδοχεία καλούνται να κινούνται με τρόπο ακόμα πιο πρωτοπόρο, με πιο καινοτόμες τεχνολογίες από τις οικιακές, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του πελάτη, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της λειτουργίας τους.

Πλέον οι τεχνολογίες από το μέλλον, είναι εδώ. Και βρίσκουν εφαρμογές σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε:

  • Γνωρίζετε, για παράδειγμα, πώς η πόρτα των ξενοδοχειακών σας δωματίων, οι κουρτίνες, ο φωτισμός και ο κλιματισμός ανοίγουν από το κινητό των πελατών σας;
  • Πώς μπορούν να περιοριστούν τα μικρόβια σε κάθε μπάνιο του ξενοδοχείου σας, όπου ακόμα και το καζανάκι είναι touchless;
  • Πώς η ντουζιέρα μετατρέπεται στο προσωπικό spa του κάθε πελάτη σας, κάνοντας του χαλαρωτικό μασάζ;
  • Πώς να μετατρέψετε το κινητό των πελατών σας σε προσωπικό σεφ που μαγειρεύει γι’ αυτούς;
  • Πώς το μηχανοστάσιο γίνεται έξυπνο και σας ενημερώνει real time για την κατανάλωση του ξενοδοχείου σας;
  • Πώς τα μενού των εστιατορίων γίνονται ψηφιακά και παίρνουν μόνα τους τις παραγγελίες των πελατών σας; 


5 τεχνολογίες από το μέλλον

Ο Κωτσόβολος παρουσιάζει στην έκθεση HORECA τις 5 τεχνολογίες του μέλλοντος που αφορούν:

1. Την παραγγελιοληψία του μέλλοντος, όπου ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ψηφιακή οθόνη στο lobby του εστιατορίου και να παραγγείλει μόνος του, να πληρώσει με την πιστωτική του κάρτα και να παραλάβει την παραγγελία του, εύκολα και γρήγορα. Με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματων παραγγελιών επιτυγχάνεται απόλυτη παρακολούθηση της κίνησης προϊόντων, από την παραγωγή μέχρι την ανάλωση σε κάθε μορφή, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατακόρυφα η παραγωγικότητα του προσωπικού, μειώνοντας το χρόνο λήψης και εκτέλεσης παραγγελίας, αποφυγή λαθών που μπορεί να γίνονται σε ώρες αιχμής, καθώς και σημαντικότατη μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησής σας. 

 

 2.Το δωμάτιο του μέλλοντος, που περιλαμβάνει τα συστήματα αυτοματισμών δωματίου θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των πελατών σας, παρέχοντάς τους πλήθος δυνατοτήτων, όπως ο έλεγχος όλου του δωματίου από το smartphone ή το tablet, αλλά και τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας μέσα από προηγμένα τηλεπικοινωνιακά συστήματα για προσωποποιημένες υπηρεσίες με βάση το προφίλ του πελάτη. 

 

 

 3. Το μπάνιο του μέλλοντος, με εφαρμογές, όπως -μεταξύ άλλων- προηγμένοι αισθητήρες πίεσης / θερμοκρασίας νερού για μεγαλύτερη πρακτικότητα και οικονομία και αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες με δυνατότητα πλύσης-υγιεινής, παρέχουν στους πελάτες σας υψηλή εργονομία και λειτουργικότητα και υψηλά στάνταρ υγιεινής και ασφάλειας. 

 

 4. Την κουζίνα του μέλλοντος, ιδανική για Villas, όπου οι υπερσύγχρονες συνδεδεμένες συσκευές κουζίνας απλοποιούν τη διαδικασία προετοιμασίας των ημερήσιων γευμάτων ή ροφημάτων χαρίζοντας στους επισκέπτες μια ακόμα πιο άνετη και μοντέρνα διαμονή. 


5. Το μηχανοστάσιο του μέλλοντος, με ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού που σας παρέχουν εύκολη και αξιόπιστη επιτήρηση πιθανών ειδοποιήσεων από δυσλειτουργίες αλλά και πρόληψη βλαβών του μηχανοστασίου σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, εξασφαλίζετε την απρόσκοπτη λειτουργία του ξενοδοχείου σας, σημαντική εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, καθώς και χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησής σας. 

 

Πάνω από 250.000 επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα τις Business λύσεις της Κωτσόβολος, ανάμεσα σε αυτές είναι καταλύματα στη νησιωτική Ελλάδα, boutique hotels, όπως το Antigon Urban Chic Hotel, κορυφαία 5άστερα ξενοδοχεία, όπως τα Lindos Imperial, Lindos Royal, Gennadi Grand Resort, Milos Cove, Grand Hyatt Athens, ikos Resorts, αλλά και 4άστερα ξενοδοχεία, όπως το Elefsina Hotel.

Ακόμα, ο Κωτσόβολος κάνει ευκολότερη τη χρηματοδότηση των ξενοδοχείων, με το «Πλάνο δόσεων Κωτσόβολος για επιχειρήσεις» για αγορές από 10€/μήνα, αλλά και με ειδικές συμβουλές για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, η Κωτσόβολος διαθέτει ένα σύγχρονο σύνολο υποδομών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των Β2Β πελατών. Συγκεκριμένα, τα συνεχώς αναπτυσσόμενα δίκτυα Business Centers (σε Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Κόρινθο, Ιωάννινα, Πυλαία & Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, Λάρισα, Καλαμάτα, Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη και Πειραιά), είναι εξοπλισμένα με επαγγελματικά είδη και στελεχωμένα με εξειδικευμένους πωλητές στις επαγγελματικές λύσεις.

Η κεντρική Business Ομάδα Διαχείρισης Εταιρικών Πελατών, το τηλεφωνικό κέντρο με 102 συνεργάτες (Τηλ. Επικοινωνίας 210 28 99 999) αλλά και το b2b.kotsovolos.gr, παρέχουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και ολοκληρωμένη υποστήριξη.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα