Περισσότερες λειτουργίες της Google στα ταξίδια

11 Jan 2019, 12:35 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TornosNews.gr

Περισσότερες λειτουργίες της Google στα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Google ανακοίνωσε την αναβάθμιση της υπηρεσίας Google Assistant για συσκευές Android και iPhone, η οποία θα διεκολύνει ορισμένα τμήματα των ταξιδίων.

Από το 2016 το Google Assistant βοηθούσε στη φωνητική αναζήτηση ταξιδιού. Όμως με την προσθήκη νέων λειτουργιών, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν τις ακόλουθες νέες χρήσεις...

-Τσεκ-ιν σε πτήση και εμφάνιση κάρτας επιβίβασης

Το Google Assistant προσφέρει ήδη αναζήτηση πτήσεων, τιμών και εντοπισμό κατάστασης της πτήσης. Το νέο στοιχείο είναι οτι εάν πετάτε με τη United σε πτήση εσωτερικού, πλέον θα μπορείτε να κάνετε τσεκ ιν και να δείτε την κάρτα επιβίβασης στο κινητό χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε τον αριθμό επιβεβαίωσης. Η Google σχεδιάζει να επεκτείνει τη λειτουργία αυτή σε περισσότερους αερομεταφορείς.

-Κράτηση δωματίου σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο και ημερομηνία

Εάν θέλετε να μείνετε σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ρωτήστε τον Assistant για να εντοπίσει διαθεσιμότητα δωματίου και τιμές και στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε κράτηση.

-Απάντηση σε άτομα ότι θα αργήσετε

Αν χρησιμοποιείτε Google Maps ενώ οδηγείτε ή ταξιδεύετε, πλέον θα μπορείτε να ζητάτε από τον Assistant να κοινοποιεί την τοποθεσία σας σε φίλους και οικογένεια, να απαντά σε γραπτά μηνύματα, να παίζει μουσική, να κάνει αναζήτηση τοποθεσιών κατά τη διάρκεια του ταξιδίου ή να προσθέτει μια νέα στάση στο δρομολόγιο. 

-Μεταφραστής ξένων γλωσσών

Το νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Interpreter Mode θα εμφανιστεί τις επόμενες εβδομάδες στις έξυπνες οθόνες και μέσω του Google Home, και θα μπορείτε να ζητάτε από τον Assistant να το ενεργοποιεί και να μεταφράζει σε 27 διαφορετικές γλώσσες σε πραγματικό χρόνο.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα