Εταιρεία του Δ.Μελισσανίδη μεταξύ των 3 ενδιαφερομένων για την Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονική

21 Jun 2024, 13:25 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Εταιρεία του Δ.Μελισσανίδη μεταξύ των 3 ενδιαφερομένων για την Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονική

Facebook Twitter Linkedin

Το ακίνητο  «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πραγματικό φιλέτο, αφού είναι ο πιο δημοφιλής κοντινός προορισμός των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για το καλοκαιρινό μπάνιο τους.

Ως εκ τούτου, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, για το ποιοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές βρίσκονται πίσω από τις τρεις προσφορές, που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Ιδού, λοιπόν, τι λένε οι πληροφορίες:

  • Η «Αντώνιος Υάκινθος» δραστηριοποιείται στον κλάδο της ευεξίας και της αποκατάστασης στην περιοχή Άγιος Παύλος Χαλκιδικής.
  • Η «INNOVATION AND DEVELOPMENT M.A.E» είναι ισραηλινών συμφερόντων που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της βιομηχανίας.
  • Η «MATENISA TRADING CO» είναι εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου οι προσφορές θα αποσφραγιστούν, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) που έχει εκπονηθεί, ο γενικός χωρικός προορισμός του ακινήτου ορίζεται ως «μικτή χρήση» και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού» και «Τουρισμού – Αναψυχής». Οι χρήσεις αυτές προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, παραθεριστικών κατοικιών, εγκαταστάσεων εστίασης & αναψυχής και αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Στον Δήμο Θερμαϊκού θα παραχωρηθεί συνολικά το 50% της έκτασης του ακινήτου με ζώνη χρήσης «Τουριστικό – Παραθεριστικό Χωριό» (50.000 τ.μ.), αφού πρώτα ο επενδυτής θα ολοκληρώσει την κατασκευή των κοινόχρηστων υποδομών. Επιπλέον, εντός της έκτασης που θα παραχωρηθεί στον Δήμο, προβλέπεται η δημιουργία σχολικής μονάδας (4.000 τ.μ.). Οι παρεμβάσεις αυτές, σε συνδυασμό με την οριοθετημένη δασική περιοχή, περίπου 23.000 τ.μ., δημιουργούν σημαντικές προοπτικές αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην περιοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ η αξιοποίηση του ακινήτου θα συμβάλλει στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου. 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα