Στην Ευρώπη οι μεγαλύτερες δυνατότητες στρατηγικών επενδύσεων στον τουρισμο στον κόσμο

21 Jun 2024, 12:04 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Στην Ευρώπη οι μεγαλύτερες δυνατότητες στρατηγικών επενδύσεων στον τουρισμο στον κόσμο

Facebook Twitter Linkedin

Επιβράδυνση του ρυθμού σύναψης συμφωνιών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού για την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2024 σε παγκόσμια βάση καταγράφει η εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData, σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε μείωση, σε ετήσια βάση, 10,9%, στον αριθμό συμφωνιών, συγχωνεύσεων και εξαγορών, συμφωνιών ιδιωτικών κεφαλαίων και venture financing.

Ωστόσο, παρά τη μείωση αυτή, οι συμφωνίες ιδιωτικών κεφαλαίων βελτιώνονται. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν ανάπτυξη, αναδεικνύοντας νέες ευκαιρίες για στρατηγικές επενδύσεις, προσθέτει η μελέτη. 

Ο συνολικός αριθμός των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού παγκοσμίως μειώθηκε από 321 τον Ιανουάριο-Μάιο 2023 σε 286 τον Ιανουάριο-Μάιο 2024, σύμφωνα με ανάλυση της Βάσης Δεδομένων Προσφορών της GlobalData. 

Ο όγκος των συμφωνιών συγχωνεύσεων - εξαγορών και χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών μειώθηκε κατά 5,7% και 28,4% αντίστοιχα τον Ιανουάριο-Μάιο 2024, ενώ ο όγκος συναλλαγών ιδιωτικών κεφαλαίων βελτιώθηκε κατά 9,1% σε ετήσια βάση. 

Ο όγκος συναλλαγών στη Βόρεια Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και τις περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής σημείωσε πτώση 32,3%, 8,2%, 25% και 40%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση, κατά την περίοδο αναφοράς. Μόνη εξαίρεση ήταν η Ευρώπη, η οποία κατέγραψε ετήσια αύξηση 13,4%.

Οι βασικές παγκόσμιες αγορές - οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Αυστραλία - κατέγραψαν επίσης πτώση στον όγκο των συναλλαγών (μείωση κατά 30,4%, 52,2% και 15,4%, αντίστοιχα). Από την άλλη πλευρά, ορισμένες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Γερμανία παρουσίασαν κάποια βελτίωση στη δραστηριότητα των συμφωνιών. 

«Παρά τη συνολική μείωση της δραστηριότητας των συμφωνιών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, η βελτίωση σε αγορές όπως η Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Γερμανία καταδεικνύουν την προσαρμοστικότητα και τις δυνατότητες του κλάδου για στρατηγικές επενδύσεις», επισήμανε ο αναλυτής της Global Data, Aurojyoti Bose. Οι επενδυτές θα πρέπει να αξιοποιήσουν αυτές τις αναδυόμενες ευκαιρίες για να περιηγηθούν στο τοπίο και να οδηγήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα