Το Hilton της Αθήνας γίνεται «The Ilisian» - Επένδυση 340 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025

20 Jun 2024, 13:53 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το Hilton της Αθήνας γίνεται «The Ilisian» - Επένδυση 340 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025

Facebook Twitter Linkedin

«The Ilisian» γίνεται το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, το οποίο μπαίνει στη νέα του εποχή θέλοντας να αποτελέσει όχι απλώς ένα ξενοδοχείο αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα-προορισμό εμπειριών με φιλοξενία αλλά και εμπειρίες εστίασης, διασκέδασης και ευεξίας για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

«Δεν συμβαίνει συχνά, η αναγέννηση ενός ξενοδοχείου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας περιοχής, μιας πόλης, και να αποτελεί πεδίο συνάντησης δημιουργικών επιχειρηματικών σχεδίων δημιουργώντας ένα τοπόσημο για την Αθήνα του αύριο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον εργοταξιακό χώρου του ξενοδοχείου.

Το Ilisian αποτελεί μια στρατηγική επένδυση της Ionian Hotel Enterprises ύψους 340 εκατ. ευρώ, προ φόρων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025, ενώ έως και την πρώτη πενταετία της λειτουργίας του, θα έχει συνολική θετική επίδραση στην Ελληνική οικονομία ύψους 1,25 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μελέτη Οικονομικών & Κοινωνικών Επιδράσεων που συνέταξε το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Παράλληλα, η μελέτη έδειξε ότι η επίδραση του προορισμού από την κατασκευή έως και τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του θα ανέλθει σε 450 εκατ. ευρώ σε κατασκευαστικές εργασίες, σε 749 εκατ. ευρώ σε επίδραση διαμονής και σε 75 εκατ. ευρώ εμπορικής δραστηριότητας.

«Εισάγεται ένας νέος τρόπος τουριστικής ανάπτυξης που συνδυάζει την προσωρινή διαμονή με τη μόνιμη κατοικία, την τέχνη με την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και την ευεξία, σε έναν αυτόνομο προορισμό, στην πόλη της Αθήνας, επισκέψιμης 12 μήνες το χρόνο που αποτελεί και το όραμα του υπουργείου Τουρισμού, και η επένδυση συμβάλλει σε αυτό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο προορισμός θα δημιουργήσει έως και 800 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, 3 φορές περισσότερες από τη λειτουργία που είχε μόνο ως ξενοδοχείο, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 1.760 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας συνολικά.

Το Ilisian θα περιλαμβάνει φιλοξενία, κατοικία, εστιατόρια, χώρους άθλησης, διασκέδασης και ευεξίας. Πρόκειται για έργο μεγάλης κλίμακας που θα αναδείξει περαιτέρω την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτηρίου και τις προσόψεις οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν από τον Γιάννη Μόραλη και που αποτελούν την έμπνευση της νέας ταυτότητας του προορισμού.

Πάνω από 18 αρχιτεκτονικά γραφεία ασχολούνται με την αναβίωση του προορισμού ο οποίος θα περιλαμβάνει:

  • Το νέο ξενοδοχείο Conrad Athens, που αποκτά για πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400τ.μ.
  • Αναπτύσσονται επίσης 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.
  • Στο THE ILISIAN θα υπάρχουν επίσης μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια, επιλεγμένα καταστήματα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και χώροι άθλησης και ευεξίας, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. 

Ο σχεδιασμός του THE ILISIAN βασίστηκε στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης εφαρμόζοντας τις διεθνώς βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, με στόχο την επίτευξη πιστοποίησης LEED Gold. 

Ο πρόεδρος της ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε., βασικού μετόχου της Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτριας του ακινήτου, κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, σημείωσε σχετικά:

«Με μεγάλο σεβασμό στη μοναδική ιστορία αυτού του εμβληματικού κτιρίου,  αισθανόμαστε την ευθύνη της αναγέννησής του, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό, δημιουργώντας αναμνήσεις για μια ζωή. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης όπου οι διεθνείς επιρροές δένουν αρμονικά με τον τοπικό του χαρακτήρα». 

Εκ μέρους της Hilton, ο Dino Michael, Senior Vice President & Global Category Head, Luxury Brands, μίλησε για την άφιξη των πολυτελών brands της Hilton στην Ελλάδα:

«Η Hilton έχει παρουσία στην Αθήνα για περισσότερες από έξι δεκαετίες, και είμαστε πολύ περήφανοι για την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού τοπόσημου, στον χώρο του εμβληματικού πρώην Hilton Athens.  Η πόλη είναι ένας ιδανικός προορισμός για τον σύγχρονο ταξιδιώτη που αναζητεί την πολυτέλεια, καθώς διαθέτει μοναδικό πολιτισμό και πλούσια ιστορία – και η εκπληκτική τοποθεσία του κτιρίου με θέα την Ακρόπολη δένει αρμονικά με τον σύγχρονο πολυτελή σχεδιασμό του. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχθούμε τους επισκέπτες του τον επόμενο χρόνο». 

Το όνομα THE ILISIAN, εμπνευσμένο από τον ιστορικό ποταμό Ιλισό καθώς και από τη γειτονιά των Ιλισίων, εκφράζει την διαχρονικά άρρηκτη σχέση του νέου προορισμού με την Αθήνα, τα Ιλίσια, και τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος του THE ILISIAN είναι να εκφράσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είναι μέρος της ταυτότητας του κτιρίου, προσφέροντας  ταυτόχρονα, εμπειρίες της αυθεντικής, μοντέρνας Αθήνας. Με σεβασμό στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, το THE ILISIAN επιδιώκει να συνδέσει σύγχρονες διεθνείς τάσεις με την κληρονομιά της πόλης, δημιουργώντας έναν τόπο συνάντησης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες.

Η αποκάλυψη του ονόματος και των εμπειριών που δημιουργούνται εντός του THE ILISIAN παρουσιάστηκαν σε μία εκδήλωση που «ταξίδεψε» τους καλεσμένους από το 1963 στο μέλλον αυτού του τοπόσημου.  

Στην εκδήλωση, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις σημαντικές στιγμές μιας πορείας 60 χρόνων και να αναβιώσουν προσωπικές μνήμες. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του νέου προορισμού μέσα από μία σειρά animated έργων τέχνης που δημιούργησε ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης, χορογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης Δημήτρης Παπαϊωάννου, «ζωντανεύοντας» τα εγχάρακτα σύμβολα του Μόραλη και αποτυπώνοντας το πνεύμα ενός προορισμού που με εφαλτήριο την κληρονομιά του, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα