Αναβιώνει το ιστορικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Mediterranean

22 May 2024, 13:51 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Αναβιώνει το ιστορικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Mediterranean

Facebook Twitter Linkedin
  • Αναδημοσίευση από την ηρακλειώτικη εφημερίδα Πατρίς (patris.gr | Άννα Κωνσταντουλάκη)

Την δική του ιστορία στην πόλη του Ηρακλείου έγραψε το ξενοδοχείο Mediterranean της οικογένειας Τσακιράκη, που βρίσκεται πίσω από τα δικαστήρια, και τώρα ετοιμάζεται η ανακατασκευή και η επαναλειτουργία του υπό νέα ιδιοκτησία. Το ξενοδοχείο που είχε 55 δωμάτια, 105 κλίνες άνοιξε για πρώτη φορά το 1969 και φιλοξενούσε τους πελάτες του μέχρι το 2011.

Αγαπήθηκε όμως και από τους Ηρακλειώτες που πήγαιναν στο roof garden για καφέ ή για ποτό. Η ταράτσα του ξενοδοχείου με την ωραία θέα ήταν αγαπημένος τόπος συνάντησης για πολύ κόσμο που ανέβαινε στον τελευταίο όροφο, για να κάνει τις κοινωνικές συναναστροφές του. Μάλιστα, πολλά ζευγάρια που στην συνέχεια παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένειες, γνωρίστηκαν εκεί.

Οι φήμες και ο πραγματικός επενδυτής

Οι πληροφορίες της «Π» λένε ότι το Mediterranean δεν αγοράστηκε από Ηρακλειώτη επιχειρηματία, όπως ακουγόταν ευρέως, αλλά από κατασκευαστική εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα, ωστόσο ο βασικός της μέτοχος έχει καταγωγή από τα Χανιά. Οι τελικές υπογραφές «έπεσαν» τις ημέρες του Πάσχα. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της και άλλα ξενοδοχεία πόλης, τόσο στα Χανιά όσο και στην Αθήνα.

 Οι εργασίες στο συγκρότημα που έμεινε κλειστό για 13 χρόνια έχουν ήδη αρχίσει και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στη νέα του μορφή το 2025 με την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Πηγή: patris.gr

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα