Διαγωνισμός ΕΤΑΔ | Σε 6πλάσια τιμή έκλεισε το Ξενία Καρτερού Ηρακλείου

07 Apr 2024, 13:34 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Διαγωνισμός ΕΤΑΔ | Σε 6πλάσια τιμή έκλεισε το Ξενία Καρτερού Ηρακλείου

Facebook Twitter Linkedin

Τα 715.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα, τιμή 6πλάσια εκείνης της εκκίνησης του σχετικού διαγωνισμού της ΕΤΑΔ, των 115.000 ευρώ, έπιασε τελικά το ακίνητο του πρώην Ξενία στον Καρτερό Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στο newmoney.gr, ανάδοχο επενδυτικό σχήμα είναι το “ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΡΤΕΡΟΣ” – ΗΛΙΟΣ ΕΠΕ & VILLAGE PLANNING MON I.K.E. (συμπράττουσα εταιρεία Γ. ΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗΣ ΑΕ), με την προσφορά του να φτάνει τα 715.660 ευρώ. 

Η προς μίσθωση έκταση αποτελεί επιφάνεια 81.784,94 τ.μ. με τον έμπροσθεν αυτής αιγιαλό και παραλία, εντός της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα Ξενία Καρτερού, αποτελούμενο από επτά (7) ισόγεια κτήρια σε σχήμα Π και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β Κατηγορίας, δυναμικότητας 84 κλινών.

Το ετήσιο μίσθωμα αφορά την προαναφερόμενη έκταση με τις εγκαταστάσεις πλην αιγιαλού και παραλίας (το μίσθωμα των οποίων θα προστεθεί στο βασικό μίσθωμα της έκτασης, κατά τους όρους της προκήρυξης).

Το Ξενία Καρτερού φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. 

Η παραθαλάσσια έκταση, στην οποία βρίσκεται το Ξενία, είχε παραχωρηθεί το 1992 από τον ΕΟΤ στο Δήμο Ηρακλείου και τις πρώην Κοινότητες Ελιάς και Καλλιθέας, με σκοπό να την αξιοποιήσουν για ανάγκες αναψυχής πολιτισμού και αθλητισμού, όπως υπενθυμίζει η ηρακλειώτικη εφημερίδα Πατρίς.

Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι διαχρονικά η αυτοδιοίκηση έδειξε μια μνημειώδη αδιαφορία για να αξιοποιήσει την  εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχή που με την ανοχή όλων, σε ένα μεγάλο μέρος της, μετατράπηκε σε  βρόμικη παραγκούπολη όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει αυθαίρετα ό,τι επιθυμούσε χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ηρακλειωτών λόγω και της μικρής απόστασης του από την πόλη, στη μακρά περίοδο της παραχώρησης του σπουδαίου αυτού ακινήτου στην αυτοδιοίκηση, έγιναν, όπως αναφέρεται, εντελώς περιορισμένες παρεμβάσεις αντιστρόφως ανάλογες με την αξία του σπουδαίου παραλιακού θέρετρου.

Το ακίνητο πέρασε στα χέρια της ΕΤΑΔ, η οποία πριν από δύο χρόνια έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της για το ακίνητο, καθώς είχε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα της Αστυνομίας και του Δήμου Ηρακλείου, για την άμεση αποβολή των καταπατητών και αυθαίρετων χρηστών. Στη συνέχεια έβγαλε στον αέρα διαγωνιστική διαδικασία που αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη με την οποία αναζητείται επενδυτής που θα αναλάβει την αξιοποίηση του χώρου.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα